Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Διατήρησης και Προώθησης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου “Η μυρωδάτη Χίος”, διοργανώνει τα “Ομηρικά Συμπόσια”, για την ανάδειξη του νησιού ως την επικρατέστερη γενέτειρα του μεγάλου επικού ποιητή Ομήρου.

Το πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ

3/9/2021 Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου)

7.00μμ. Έναρξη Φεστιβάλ – Χαιρετισμοί επισήμων

7.30μμ. Θεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τους “Θεατρεργάτες” του Κοφινά. Αναπαράσταση Αρχαιοελληνικού συμποσίου από την θεατρική ομάδα “Παρασκήνιο 18”.

8.00μμ. Ζωντανή παρουσίαση παρασκευής συνταγών Αρχαιοελληνικής κουζίνας (live cooking) από γνωστούς σεφ – γευσιγνώστες: Μάνος Βοζικάκης, Νεκταρία Κοκκινάκη, Κωστής Κωστάκης, Γιάννης Λεμονής και Βάνα Μάστορη. Μαζί τους οι χιώτες σεφ: Γιώργος Καραγιώργης, Ειρήνη Καμπανέλα και Τάσος Ζωτίδης. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με συνταγές από τα πολιτιστικά σωματεία: Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων, Σύλλογος Πιτυούς “Ο Μάκελος”, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών/ΤΔ Χίου, Σύλλογος Οιννουσών “Οινόεσσα” και Σύλλογος Βολισσού “Ο Όμηρος”.

Συμμετέχει με αργαλειό ο Γυναικείος Σύνδεσμος “Οι φίλοι του Χιώτικου χωριού”, ενώ θα πραγματοποιούνται και παράλληλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

9.15μμ. «Ο ρόλος του κρασιού στην εποχή του Ομήρου» με την Ιστορικό – Αρχαιολόγο Έλενα Ράπτη, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

9.30μμ. Το μουσικό σύνολο “ΛΥΡΑΥΛΟΣ” θα μας ταξιδέψει με “Αρχαία όργανα – Νέα μουσική”, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες, υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

4/9/2021

9.00πμ. Αναχώρηση από το Δημαρχείο Χίου με πούλμαν και ΙΧ για να γνωρίσουμε “Τα μονοπάτια του Ομήρου”. Συμμετέχει ο Σύλλογος” Περιπατείν”.

Ευχαριστούμε για την στήριξη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Χίου, το Φορέα Τουρισμού Χίου, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους που συμμετέχουν.

Θα τηρηθούν οι κανόνες προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19.

Δείτε επίσης:

Μαστιχάκια Χίου με ανθόνερο

Κόκορας κρασάτος με μαστίχα Χίου και καρδάμωμο

Μαλαθρόπιτες Χίου