Παραδοσιακές γεύσεις με άρωμα Ελλάδας υπόσχεται το νέο project του γνωστού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και των συνεργατών του στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Το εστιατόριο, εν ονόματι Orexi by Baxevanis, που αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Σεπτέμβριο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του σεφ με την Ελληνική Λέσχη (Hellenic Club), που εδρεύει στην Καμπέρα της Αυστραλίας. Σκοπός είναι το αποτέλεσμα να καθρεφτίζει την ελληνική γαστρονομική – και όχι μόνο – κουλτούρα ώστε οι ομογενείς να τη γνωρίσουν και να τη μεταδώσουν στις επόμενες γενιές στην αυθεντική μορφή της.

MPAXEVANIS1
Ο κ. Γιάννης Μπαξεβάνης με τη συνεργάτιδά του κ. Ιωάννα Σταβάρα

Ο σεφ θα επισκέπτεται το εστιατόριο σε τακτική βάση, ενώ δεξί χέρι του στην κουζίνα θα είναι ο Σοφοκλής Μαστορίδης, με τον οποίο συνεργάστηκαν στο παρελθόν στο Elia στο Ντουμπάι και στο Kivo στη Σκιάθο. Το διαδικαστικό κομμάτι της σωστής εκτέλεσης και προώθησης του φιλόδοξου πλάνου στην Αυστραλία καθώς και της διοίκησης του εστιατορίου ανέλαβε η στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Μπαξεβάνη Ιωάννα Σταβάρα.

Αναφορικά με το project, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Ανδρέας Σατσιάς δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανοίξουμε το πρώτο εστιατόριο με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη στην Αυστραλία παρουσιάζοντας κάτι πραγματικά ξεχωριστό στα μέλη μας και στην Καμπέρα». Συμπληρώνοντας επεσήμανε: «Είμαστε οι πρώτοι του εγχώριου κλάδου, που ανεβάζουμε τον πήχη τόσο ψηλά συνεργαζόμενοι με έναν chef του βεληνεκούς του κ. Μπαξεβάνη».

Το φιλόδοξο πλάνο κόστους 2 εκ. δολαρίων περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, γεγονός που συνάδει με τη διαρκή εξέλιξη της εστίασης στην Καμπέρα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει ωριμάσει σημαντικά.

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

info
Orexi By Baxevanis, Hellenic Club of Canberra, Matilda Street, Woden.
www.baxevanis.com