Η General Mills, ο παραγωγός της Häagen-DazsTM, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει προληπτικά σε εθελοντική ανάκληση των προϊόντων παγωτού Plain Vanilla που πωλούνται στην Ελλάδα, λόγω της μην συμμόρφωσης του προμηθευτή εκχυλίσματος βανίλιας.

Η εταιρεία προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια λόγω της ανίσχευσης αιθυλενοξειδίου (ETO). Έχοντας διερευνήσει προληπτικά αυτό το ζήτημα για να προσδιορίσει την αιτία, η General Mills έλαβε την απόφαση της οικειοθελούς ανάκλησης όλων των επηρεαζόμενων παρτίδων Häagen-DazsTM από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Διεξοδικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την General Mills σχετικά με τη βασική αιτία αυτού του ζητήματος μη συμμόρφωσης έδειξαν ότι τα επίπεδα ιχνών του ETO μπορούν να ανιχνευθούν σε ένα συστατικό (εκχύλισμα βανίλιας) του προϊόντος που παρέχεται από έναν από τους προμηθευτές. Η παραπάνω ουσία ανιχνεύθηκε σε επίπεδα που οριακά υπερβαίνουν τα όρια ανίχνευσης.

Κατόπιν τούτου, τα προϊόντα Häagen-DazsTM Plain Vanilla, συμπεριλαμβανομένων των pints (460 ml), των minicups (95ml) και των Bulks (2.5G), με όλα τα BBD πριν από τις 21/05/2023, ανακαλούνται αμέσως. Η εθελοντική ανάκληση αφορά μόνο τα προαναφερθέντα προϊόντα.

Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι  η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. «Η Häagen-Dazs δεν χρησιμοποιεί ΕΤΟ σε κανένα από τα προϊόντα της, τα οποία τηρούν όλους τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων και τα αυστηρά πρότυπα σε κάθε αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω αυτής της ανάκλησης».

Οδηγίες για τον καταναλωτή
Οι πελάτες που έχουν αγοράσει ένα από αυτά τα προϊόντα μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν ή την συσκευασία πίσω στο κατάστημα αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με την General Mills στο 800 11 22 33 44 (από σταθερό) ή στην σελίδα www.generalmills.com/VanillaRecall