Η εταιρεία Délifrance Hellas διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το καλύτερο sandwich της Ελλάδας, με συμμετοχή σπουδαστών από όλες τις σχολές μαγειρικής της χώρας, που θα δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές με βάση το αγαπημένο snack.

Ο εν λόγω διαγωνισμός που πρωτολανσαρίστηκε από την Delifrance το 1999 σε διεθνές επίπεδο, είναι μοναδικός στον τομέα της μαζικής εστίασης και προσελκύει διαγωνιζόμενους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα λοιπόν με σκοπό να προωθηθεί η δουλειά των επαγγελματιών εστίασης και των σπουδαστών γαστρονομίας που καλούνται να αγγίξουν τα όρια της δημιουργικότητας και να αποδείξουν ότι ένα σάντουιτς μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό σνακ. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι οι προτάσεις των διαγωνιζομένων κάθε χρόνο γίνονται πιο τολμηρές και ευφάνταστες ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις του χώρου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο όταν η κριτική επιτροπή αποτελείται από τρανταχτά ονόματα της γαλλικής και διεθνούς γαστρονομίας όπως των Michel Rostang, Pierre Troisgros, Michel Roth κά.

delifr

Το κύριο θέμα της 11ης έκδοσης του διαγωνισμού είναι η γαστρονομία των χωρών που θα αντιπροσωπευτούν από σπουδαστές γαστρονομίας. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ψωμιών και κρουασάν Délifrance, οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν την μετατροπή ενός εμβληματικού πιάτου της χώρας τους σε μορφή sandwich. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich Délifrance στο Παρίσι στο πλαίσιο του Sandwich & Snack Show τον Μάρτιο του 2016 με έπαθλο μεταξύ άλλων μια υποτροφία στη σχολή Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris. Η γαστρονομία, η ταχύτητα προετοιμασίας, η διατροφική αξία και το κόστος είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία η επιτροπή θα επιλέξει τους καλύτερους υποψήφιους. Όσο για το πρώτο βραβείο, είναι ένα ταξίδι έμπνευσης στην Ευρώπη με στόχο την ανακάλυψη νέων εμπειριών και γεύσεων.

Ο ελληνικός τελικός θα διεξαχθεί στο εστιατόριο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στις 30/11/15 ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου 2016 στη Σχολή Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής του Παρισιού.

Η ελληνική κριτική επιτροπή αποτελείται από έμπειρα πρόσωπα του χώρου της εγχώριας γαστρονομίας όπως το Γιάννη Ρούδα- Γενικό Διευθυντή Délifrance Hellas, το Χρήστο Σοκόλη- Διευθύνοντα Σύμβουλο Food Concepts, την Ντίνα Νικολάου- Chef, το Χάρη Χαραλαμπίδη- Διευθύνοντα Σύμβουλο Gastronomy Essentials Lt.d και τον Τάσο Αντωνίου- Food Blogger.

info
http://dswc.delifrance.com
https://www.facebook.com/delifrancesandwichworldcup