Οι πωλήσεις του κονιάκ αυξήθηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι οι πωλήσεις του συγκεκριμένου ποτού, που παράγεται στην περιοχή Cognac της Γαλλίας, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 31%, κάτι που μεταφράζεται σε αξία 3,6 δις ευρώ ή 4,1 δις δολάρια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το National Interprofessionnel Bureau of Cognac (BNIC), πρόκειται για συνεταιρισμό κονιάκ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις περίπου 223,2 εκατομμύρια μπουκάλια με κονιάκ έχουν εξαχθεί. «Αυτή η ανάπτυξη αντανακλά μια πραγματική ανάκαμψη του κονιάκ καθώς και τις νέες καταναλωτικές συνήθειες», σημειώνει ο συνεταιρισμός, ενώ παράλληλα τονίζει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε σύγκριση με το 2019, την χρονιά πριν χτυπήσει η πανδημία. Ο πρόεδρος του BNIC, Κριστόφ Βεράλ, επισημαίνει ακόμη ότι «το εν λόγω αλκοολούχο ποτό εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μια πολύ ισχυρή δυναμική, ενώ η ζήτηση δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική στις αγορές μας όσο φέτος».

Η έκθεση δείχνει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατανάλωση κονιάκ αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με το 2020 με τις αγορές να ανέρχονται στα 115 εκατ. μπουκάλια το 2021. Οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 56%, με 34 εκατομμύρια μπουκάλια να εξάγονται. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 8% φτάνοντας τα 37,1 εκατομμύρια μπουκάλια. Οι πωλήσεις αυξάνονται και σε «νέες αγορές», ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και στη Νιγηρία. Από ότι φαίνεται το κονιάκ μπαίνει και πάλι δυναμικά στις αγορές και λόγω της εξέλιξής του με επιπλέον προσθήκες και προτάσεις σε κοκτέιλ.

Τέλος, σύμφωνα με την BNIC, η συγκομιδή του 2021 – στα 867.312 εκατόλιτρα – ήταν εντός του μέσου όρου των 10 ετών και αναμένεται να βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Δείτε επίσης:
Κονιάκ, το κορυφαίο απόσταγμα οίνου στον κόσμο

Κονιάκ 100 ετών βρέθηκε σε ναυάγιο

Ο αρχιτέκτονας του Walt Disney Concert Hall φιλοτεχνεί χρυσή φιάλη ιστορικού κονιάκ