Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση της εστίασης ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),Γιώργος Καββαθάς. Ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε τα συναισθήματα και τις σκέψεις, που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης είπε: «Στο χώρο της εστίασης η κατάσταση είναι τραγική, έχουν εξαντληθεί οι αντοχές μας. Ο κλάδος έχει καταστραφεί εντελώς πλέον. Έστειλα επιστολή χθες στους αρμόδιους υπουργούς λέγοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να επανακινήσει ο κλάδος της εστίασης. Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχουν χρήματα για να επαναλειτουργήσει η αγορά.

Σε τηλεδιάσκεψη στη ΓΣΕΒΕΕ με τη συμμετοχή του κ. Κικίλια, o υπουργός Υγείας ήταν προβληματισμένος πάρα πολύ με την αύξηση των κρουσμάτων. Δεν ξέρω εάν αυτό θα αλλάξει τον σχεδιασμό που ήταν να πάμε σε έναν νέο 5ψήφιο αριθμό με δυνατότητα αγορών από εμπορικά καταστήματα κι επιχειρήσεις λιανεμπορίου για 3 ώρες και για μια μόνο φορά την ημέρα» κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Κάνοντας μία γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά ο κος Καββαθάς επισήμανε ότι: «4 στις 10 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του λουκέτου. Έχουμε φτάσει στα όριά μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και πρόσθεσε: «Δύο στις 10 επιχειρήσεις έχουν ταμειακά διαθέσιμα για έναν μήνα. Μόνο το 16% των επιχειρήσεων έχει ταμειακή δυνατότητα για πάνω από ένα μήνα. Έχουμε το σκληρότερο lockdown στην ΕΕ».

«Η οικονομία χάνει κάθε μήνα περίπου 2 δισ. κι αυτό έχει αρνητικές συνέπειες και στα φορολογικά έσοδα του κράτους. Περιμένουμε όλοι από την Δευτέρα 1η Μαρτίου να ανοίξει το λιανικό εμπόριο. Συνωστισμό έχουμε σε πάρα πολλά άλλα σημεία της καθημερινής ζωής κι όχι στο λιανεμπόριο που λειτουργεί τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες με click inside και click away. Το click inside είναι μια διαδικασία που για τα μικρά καταστήματα είναι ασφαλής», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης:
Η ανασφάλεια της πανδημίας αυξάνει την κατανάλωση αλκοόλ

Γεωργιάδης: Έρχεται ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις εστίασης

Το σαλέπι από το Φίλυρο στις προθήκες καταστημάτων της Ευρώπης