Η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει χτυπήσει κόκκινο συναγερμό σε όλον τον κόσμο με την Ευρώπη να καταγράφει τα περισσότερα κρούσματά της στη γειτονική Ιταλία. Σε αυτό το βαρύ κλίμα, ωστόσο, κάποιοι προσπαθούν να ελαφρύνουν την κατάσταση, όπως για παράδειγμα το ζαχαροπλαστείο στην Ιταλία που έφτιαξε παγωτό στο σχήμα κορωνοϊού. Στο ίδιο πλαίσιο έγινε και μια αποτυχημένη προσπάθεια από το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal +, το οποίο παρουσίασε σατιρικό βίντεο με την «Πίτσα Corona, με γαρνιτούρα βλέννα κορωνοϊού».

Στη συγκεκριμένη διαφήμιση, που αναμεταδόθηκε από ιταλικά μέσα ενημέρωσης με το προειδοποιητικό μήνυμα: «Οι ακόλουθες εικόνες μπορεί να πλήξουν την ευαισθησία σας», εμφανίζεται ένας παρασκευαστής πίτσας να βήχει και να φτύνει πράσινη βλέννα (σιχαθήκαμε ήδη) σε μια πίτσα έξω από το φούρνο. Στη συνέχεια ακούγεται στο βίντεο: «Η νέα ιταλική πίτσα που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο».

Όπως ήταν λογικό, οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο χαρακτήρισε τη διαφήμιση «κακόγουστη και απαράδεκτη» δημοσιεύοντας στο facebook μια μακροσκελή ανάρτηση γράφοντας ανάμεσα στα άλλα «Κατανοώ τη σάτιρα, αλλά ο χλευασμός των Ιταλών με αυτόν τον τρόπο, σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι βαθιά ασεβής». Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν άργησε να απαντήσει. «Το Canal+ ζητά συγγνώμη από τους Ιταλούς φίλους μας έπειτα από τη μετάδοση μιας σύντομης σεκάνς, ιδιαίτερα κακόγουστης, ειδικά στο σημερινό πλαίσιο…», τόνισε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου.