Τέσσερις νέοι Έλληνες σεφ πέρασαν στον ημιτελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού του S. Pellegrino που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου στο Τελ Αβίβ, ακόνισαν τα μαχαίρια τους και διεκδίκησαν μια θέση για τον τελικό.

billis-nikos
O Νικόλας Μπίλης με το πιάτο «Nostimon Imar – Palamida, Raisin, Tsigareli»

Στη μάχη για τη διάκριση στον τελικό του διαγωνισμού νικητής αναδείχτηκε ο Νικόλας Μπίλης, σεφ στο Botrini’s Restaurant, ενώ μαζί του στον ημιτελικό διαγωνίστηκαν οι Στέλιος Αρακάς, Sous Chef στο Pausa, Μιχάλης Μάρθας, Sous Chef στο Lindos Mare Hotel και Σταμάτης Μισομικές, σεφ στο Noble Gourmet Restaurant Οι 4 σεφ βρέθηκαν στην τελική δεκάδα των επικρατέστερων από την περιφέρεια της Μεσογείου και η επιλογή τους έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους οι οποίοι χωρίστηκαν σε 20 γεωγραφικές περιφέρειες.Ουσιαστικά λοιπόν, η χρυσή τετράδα των νέων απ’ όποια σκοπιά και αν το δούμε είναι νικητήρια.

mathas
Ο Μιχάλης Μάρθας, με το πιάτο «Beetroot & Salmon»

Από κάθε περιφέρεια επιλέχθηκε ένας επαγγελματίας ενώ στο επόμενο στάδιο θα ανατεθεί σε κάθε έναν από τους φιναλίστ ένας «Mentor Chef», που αναλαμβάνει να τους καθοδηγήσει στη βελτίωση των πιάτων τους βοηθώντας τους στην προετοιμασία για τον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο Μιλάνο. Ο τελικός περιλαμβάνει 2 απαιτητικές μέρες μαγειρικής μπροστά στην κριτική επιτροπή των Seven Sages, που θα καθορίσει τον νικητή του «S.Pellegrino Young Chef 2016».

misomikes
Ο Σταμάτης Μισομικές, με το πιάτο «Salas, the ancient greek salad accompanied with 19 tea herbs»

arakas
Ο Στέλιος Αρακάς, με το πιάτο «A storm is brewing»

Οι νέοι επαγγελματίες εξελίσσονται με όρεξη και πάθος και αυτές οι διακρίσεις είναι μια πραγματικά ελπιδοφόρα αρχή για αλλαγή σελίδας στην ελληνική γαστρονομία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία Νίκο για τη συνέχεια!