Τα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας βραβεύτηκαν σε μια εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 23 Απριλίου στην Αίγλη του Ζαππείου, παρουσία της bartending σκηνής της χώρας καθώς και πολλών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Συνολικά βραβεύτηκαν 51 μπαρ: τα 36 από την Αθήνα, τα 4 από την Θεσσαλονίκη και τα 11 από την υπόλοιπη Ελλάδα (Γιάννενα, Βόλος, Πάτρα, Δράμα, Λάρισα και Σύρος), αφού για πρώτη φορά φέτος ο θεσμός επεκτάθηκε και στην περιφέρεια η οποία έδειξε σε πολλές περιπτώσεις ότι συνάδει επάξια με το υψηλό επίπεδο των δυο αστικών κέντρων. Επίσης, στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκαν και οκτώ ειδικά βραβεία μέσα από τα οποία αναδείχθηκαν η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ικανότητα, η γνώση και η εμπειρία των Ελλήνων bartender. Όλες οι βραβεύσεις άλλωστε πιστοποίησαν για άλλη μια φορά την δυναμικότητα της ελληνικής bartending σκηνής η οποία οι τα τελευταία χρόνια αποσπά πολλές και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, τοποθετώντας την χώρα μας ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

dshaker-trophy-1
Η Δανάη Επιθυμιάδη απένειμε 1 Shaker στους ιδιοκτήτες του «Artisanal Lounge and Gardens» Βαγγέλη Γερασίμου και Φώτη Σεργουλόπουλο, στον bar manager του «Ark» Γεράσιμο Παναγιωτάτο, στον bartender του «Alexander’s Bar» Κώστα Μυλωνόπουλο και τον restaurant bar manager του Παναγιώτη Καραλάιο, στον ιδιοκτήτη του «Amigos» Γιώργο Μαλτεζάκη, στον ιδιοκτήτη του «Abbey Kitchen Bar» Ιερώνυμο Γιακουμάτο και στον ιδιοκτήτη του «The Bank Job» Δημήτρη Τσάλα.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των bartenders είχαν να κάνουν με τα κλασικά κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία), τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση) και τη δημιουργία τριών tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένες οργανοληπτικές οδηγίες ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, σε κάθε μπαρ εξετάστηκε και αξιολογήθηκε η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Την τελετή παρουσίασαν η Ιωάννα Παππά και ο Τάσος Ιορδανίδης ενώ τον τόνο στη βραδιά έδωσε η πάντα ιδιαίτερη στυλιστικά «φυλή» των bartenders η οποία έλαμψε μέσα από μια σειρά εμφανίσεων που δικαίωσαν τη φήμη της: Εντυπωσιακά πουκάμισα και γιλέκα, vintage παπούτσια, περιποιημένα μπελ επόκ μουστάκια και άφθονα τατού γέμισαν την αίθουσα της Αίγλης.

Μετά τις απονομές ακολούθησε πάρτι με τον παραγωγό του En Lefko 87,7 Σάκη Τσιτομενέα στα ντεκς να ξεσηκώνει με funky, soul και down tempo ρυθμούς όλους τους προσκεκλημένους.

Τα βραβεία

Τα βραβευμένα μπαρ με δυο Shaker Trophy (με αλφαβητική σειρά)

Α For Athens, Αθήνα
Baba au Rum, Αθήνα
The Clumsies, Αθήνα
CV Distiller, Αθήνα
The Gin Joint, Αθήνα
El Jiron, Αθήνα
Groove, Βόλος
Ipitou The Bar, Αθήνα
Old Dog, Αθήνα
Vogatsikou 3, Θεσσαλονίκη

shaker-trophy2
Ο Ευθύμης Ζησάκης απένειμε 1 Shaker στον ιδιοκτήτη του «Theory Bar and More» Γιώργο Καίσαρη και τη head bartender του Λορέτα Τόσκα, την barteder του «Tiki Athens» Εύα Μιχαηλίδου και τον ιδιοκτήτη/head bartender του Γιάννη-Πέτρο Πετρή, την ιδιοκτήτρια και head bartender του «Upupa Epops» Μάρφη Μπαλή, τον bartender του «The Trap» Βασίλη Στεφανάκη και τους Αντώνη Τσακίρη και Θεόφιλο Φυσεκίδη, ιδιοκτήτες και head bartenders του «Φάμπριcα». Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς.

Τα βραβευμένα μπαρ με ένα Shaker Trophy (με αλφαβητική σειρά)

Abbey Kitchen Bar, Πάτρα
Alexander’s Bar, Αθήνα
Amigos, Αθήνα
Ark, Αθήνα
Artisanal Lounge and Gardens, Αθήνα
The Bank Job, Αθήνα
Barley Bar, Λάρισα
Barreldier, Αθήνα
Bartesera, Αθήνα
Beauty Killed The Beast, Αθήνα
Blends Mix & Match, Αθήνα
Blue Gin, Γιάννενα
Γορίλας, Θεσσαλονίκη
Coyoacan, Αθήνα
9 Βήτα Home Bar, Αθήνα
Finca Vingia, Αθήνα
Grappa Vino & Aperitivo, Βόλος
Hide and Seek, Αθήνα
Honey Bar, Δράμα
Hostel 9, Θεσσαλονίκη
Kouchico, Σύρος
La Doze, Θεσσαλονίκη
Μαϊμού, Αθήνα
Maverick, Πάτρα
Meerkat Cocktail Safari, Αθήνα
Momix, Αθήνα
Μπλε Παπαγάλος, Αθήνα
Mr Peacock, Αθήνα
Nikkei, Αθήνα
Odori, Αθήνα
Peek A Bloom, Αθήνα
Route 66, Γιάννενα
42 Barstronomy Athens, Αθήνα
The 7 Jokers, Αθήνα
Spitaki, Γιάννενα
Spoiled, Αθήνα
Theory Bar and More, Αθήνα
Tiki Athens, Αθήνα
The Trap, Αθήνα
Upupa Epops, Αθήνα
Φάμπριca, Δράμα

lipton-bartender1
Βραβείο Lipton Bartender: Αντώνης Τσακίρης, Φάμπριcα, Δράμα

Ειδικά βραβεία

Spirit List: CV Distiller, Αθήνα
Concept Cocktail List: 9 Βήτα Home Bar, Αθήνα
Καινοτομίας: The Clumsies, Αθήνα
Καλύτερου Bar Restaurant: Nikkei, Αθήνα
Βραβείο Brugal Extra Viejo: Groove, Βόλος
Βραβείο Perrier: Old Dog, Αθήνα
Βραβείο M Dry Mastiha: El Jiron, Αθήνα
Βραβείο Lipton Bartender: Αντώνης Τσακίρης, Φάμπριcα, Δράμα

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Δείτε επίσης

Τα ελληνικά The Clumsies και Baba au Rum ξανά στα καλύτερα του κόσμου!

Η «dream team» της γαστρονομίας και του bartending για το 2017

Το άρθρο της εβδομάδας