Εν συνεχεία μιας σειράς ενεργειών που εστιάζουν στον Άντονι Μπουρντέν όχι μόνο ως τηλεοπτικό προϊόν αλλά και ως προσωπικότητα, το CNN, με το οποίο ο Μπουρντέν διατηρούσε πολυετή συνεργασία, ανέλαβε την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του.

Μετά τον τραγικό θάνατο του γνωστού σεφ και παρουσιαστή ανακοινώθηκε ότι η επί μακρά σειρά ετών συνεργάτιδά του, Laurie Woolever, ανέλαβε την επιμέλεια της έκδοσης της βιογραφίας του. Η ιστορία της ζωής του ωστόσο πρόκειται να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ την παραγωγή του οποίου θα επιμεληθεί και η ομάδα της «Zero Point Zero Productions» με την οποία ο Μπουρντέν διατηρούσε πολυετή συνεργασία. «Μέσα από τα επεισόδια ο Τόνι αποκάλυπτε τον εαυτό του ωστόσο υπήρχε πάντα ένα διακαές αίσθημα να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτόν και να του αποδώσουμε φόρο τιμής για τη δουλειά του. Η επιλογή της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ ήταν η καλύτερη οδός», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η αντιπρόεδρος του τομέα ταλέντων και περιεχομένου του CNN, Amy Entelis.

To trailer του ντοκιμαντέρ «Jeremiah Tower: The Last Magnificent», την παραγωγή του οποίου είχε αναλάβει ο Άντονι Μπουρντέν

Η ομάδα ευελπιστεί ότι το ντοκιμαντέρ θα είναι έτοιμο για πρεμιέρα σε φεστιβάλ προς τα τέλη του 2019 ενώ στη συνέχεια αναμένεται η ευρύτερη προβολή του στους κινηματογράφους και το CNN, πλάνο δηλαδή πανομοιότυπο με αυτό της προβολής του ντοκιμαντέρ του Μπουρντέν «Jeremiah Tower: The Last Magnificent». «Θέλουμε να είναι άψογο για τον Τόνι. Να τον δικαιώσουμε», λέει η Entelis στο Vanity Fair.

Σημειώνουμε ότι η τελευταία σεζόν της εκπομπής «Parts Unknown» θα προβληθεί το φθινόπωρο και θα συμπεριλαμβάνει πέντε νέα επεισόδια με τον Μπουρντέν καθώς και δύο αφιερωματικά για την καριέρα, τους συνεργάτες, τους φίλους αλλά και τους θαυμαστές του.