Πενταετή σύμβαση με την Εθνική Πινακοθήκη υπέγραψε η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ, βάσει της οποίας αναλαμβάνει το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτηριακού συγκροτήματος που άνοιξε τις πόρτες του στις 24 Μαρτίου του 2021.

Το νέο αναψυκτήριο θα λέγεται «Ιλισός» καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού, ενώ το εστιατόριο θα φέρει το όνομα «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη. Τα ηνία του νέου εστιατορίου θα αναλάβει ο διακεκριμένος σε, Έκτορας Μποτρίνι.

Το εστιατόριο βρίσκεται στον τρίτο όροφο του δεύτερου κτηρίου και προσφέρει πανοραμική θέα στην Αθήνα, ενώ το αναψυκτήριο στο ισόγειο του πρώτου κτηρίου προσφέρει άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κτηριακού συγκροτήματος.

Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» θα λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Οι δύο χώροι όμως μπορούν να λειτουργούν και πέραν του ωραρίου της Πινακοθήκης, καθώς διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους.

Βάσει της σύμβασης, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης.

Αναμένεται να ανακοινωθεί και η ακριβής ημερομηνία της έναρξης λειτουργίας των δύο χώρων.

Δείτε επίσης:

Έκτορας Μποτρίνι: Η γεύση της Ιταλίας

Angsana Corfu Resort & Spa: άφιξη στην Κέρκυρα με Έκτορα Μποτρίνι

«The Black Squirrel Project»: Το Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει τα αδέσποτα του Μετσόβου