Το ψωμί γίνεται πιο ακριβό από ποτέ, αφού μια φραντζόλα πλέον μπορεί να φτάνει στα 1,30 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News σε ένα από τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης το ψωμί κάνει από 1 έως 1,40 ευρώ, ενώ τα ψωμιά με ειδικά άλευρα φτάνουν και τα 4 ευρώ.

Επιπλέον, η αύξηση που αναμένεται στο ψωμί κυμαίνεται από 10-30%. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα ψωμιά που κοστίζουν 1,00 – 1,40 ευρώ μπορούν να φτάσουν από 1,30 ως 1,82 ευρώ, τιμή που ενδέχεται να στρογγυλοποιηθεί στα 1,90 ευρώ.

Μάλιστα, οι αρτοποιοί κάνουν λόγο για το πλαφόν που υπάρχει στις πρώτες ύλες, καθώς δεν επιτρέπει καμία συγκράτηση τιμών. Σήμερα η φτηνότερη φραντζόλα είναι στα 0,90 ευρώ.

Τέλος, για αυτόν τον λόγο στην  κυβερνητική σύσκεψη μπήκε ο επισιτιστικός εφοδιασμός της χώρας για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και να γίνουν παρεμβάσεις για το κόστος των πρώτων υλών.

Δείτε επίσης:
Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή του ψωμιού. Σε ποιες περιοχές πέρασε τα 2 ευρώ

Κύμα ακρίβειας: Aνατιμήσεις στο «καλάθι της νοικοκυράς»

Σε εξέλιξη η σύσκεψη για την επισιτιστική ασφάλεια της Ελλάδας