Μία μοναδική εμπειρία θα ζήσουν 12 σεφ που θα επισκεφτούν στο Παρίσι συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργανώνεται από την Gastronomy Essentials από 22 ως 28 Ιανουαρίου.

RITZ-PARIS-(13)
Η εντυπωσιακή σαλα του «L’Espadon», του a la carte εστιατορίου του Ritz

Πρόκειται για ένα ταξίδι πραγματική εμπειρία αφού περιλαμβάνει από περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη σε 4 εμβληματικά ζαχαροπλαστεία της πόλης όπως το Fauchon στην Place Madeleine, το La Duree στη Champs-Elysees, το Piere Herme στη rue de Bonaparte και το Le Chocolat του Alain Ducasse στη rue de la Roquette μέχρι συμμετοχή σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ecole Ritz Escoffier εντός του ιστορικού ξενοδοχείου Ritz και την κορυφαία σχολή για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, Le Cordon Blue. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η ξενάγηση στην φημισμένη σχολή, που περιλαμβάνει περιήγηση στο μοναδικό κήπο 800 τ.μ στην οροφή του κτηρίου, καθώς και όλες τις αίθουσες της σχολής αλλά και γνωριμία με τους M.O.F καθηγητές και τους υπεύθυνους σπουδών.

FRANCOIS-PERRET
O Pastry Chef του Ritz, François Perret

NICOLAS-SALE
O executive chef του Ritz, Nicolas Sale

RITZ-PARIS-(3)
Ένα από τα εμβληματικά πιάτα του «L’Espadon»

Το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ecole Ritz Escoffier θα διεξαχθεί το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιανουαρίου με διάρκεια 6 ώρες ανά ημέρα. Η θεματική του εστιάζει στα πιάτα του «L’Espadon», του a la carte εστιατορίου του ξενοδοχείου από τη μεσημεριανή αλλά και τη βραδινή κάρτα, που δημιούργησε ο executive chef Nicolas Sale. Στα πιάτα συμπεριλαμβάνονται και γλυκά, δημιουργίες του Pastry Chef του ξενοδοχείου, François Perret.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, οι σεφ θα παρακολουθήσουν ένα 6ωρο πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της Le Cordon Bleu Paris με θέμα «σάλτσες και Jous».Το πρόγραμμα θα είναι «hands on practice» που σημαίνει πως οι σεφ θα δουλέψουν μαζί με τον εισηγητή – καθηγητή της σχολής Patrick Caals Chef de Cuisine – Chef Patissier.

1-(1)

Patrick-CAALS

Le-Cordon-Bleu-Paris---L'Atelier---(c)-E-Burgat
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Le Cordon Bleu Paris και ο σεφ – καθηγητή της σχολής Patrick Caals, Chef de Cuisine – Chef Patissier

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται επίσης επισκέψεις σε εστιατόρια – ορόσημο της πρωτεύουσας αλλά και της παγκόσμιας γαστρονομίας στα οποία ωστόσο η συμμετοχή των επαγγελματιών είναι προαιρετική.

info
Τιμή πακέτου: €2600
6972444820, gastronomy_essentials@mail.com, cucina.gr 
*Στη παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται τα εξής: διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο για 6 διανυκτερεύσεις σε 3*** ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, 3ήμερη εκπαίδευση στο Ritz Paris, 1ήμερη εκπαίδευση στη Le Cordon Bleu Paris.
*Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Certificate από την Ritz Escoffier και την Le Cordon Bleu μαζί με τις συνταγές και τις σημειώσεις που θα δοθούν στο κάθε πρόγραμμα.
*Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν συμπεριλαμβάνονται στη τιμή καθώς ο κάθε σεφ θα πετάξει από το δικό του προορισμό προς Παρίσι με επιστροφή.
*Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.