Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη γυναίκα που κατακτά τον τίτλο στην Ελλάδα. Νίκησε και κέρδισε εντυπώσεις, κοινό και 50 χιλιάδες ευρώ και όλοι χάρηκαν για αυτό.

Μετά από αρκετές και σκληρές δοκιμασίες, μετά από πολλή προσπάθεια και εξαιρετικά αποτελέσματα, η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα Master Chef. Η 27χρονη σεφ από την Μυτιλήνη νίκησε στα σημεία τον αντίπαλό της Διονύση στον τελικό. «Νιώθω ότι είχα κοιμηθεί και αρχίζω σιγά σιγά και ξυπνάω. Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω, σεφ. Δεν ξέρω», δήλωσε σαστισμένη μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr)

Η μητέρα της, η οποία ήρθε από την Ουκρανία μετά από τρία χρόνια, ο σύντροφός της Χρήστος ήταν εκεί για να την αγκαλιάσουν και να πανηγυρίσουν μαζί της. Το ίδο και οι αγαπημένοι συμπαίκτες της, που πίστεψαν στο ταλέντο της και στον μαλαματένιο χαρακτήρα της. Υπενθυμίζουμε ότι η Μαργαρίτα είχε νικήσει και στο Silver Award, με έπαθλο 10.000 ευρώ. Πολλαπλά κερδισμένη από το φετινό MasterChef, λοιπόν!

Η βαθμολογία που συγκέντρωσε και από τις πέντε δοκιμασίες ήταν 38 βαθμοί έναντι 36 που συγκέντρωσε ο Διονύσης.

Οι βαθμολογίες αναλυτικά:
Πρώτη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Δεύτερη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Τρίτη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10
Διονύσης Σαρακίνης: 8/10

Τέταρτη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Πέμπτη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Τελική βαθμολογία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 38/50
Διονύσης Σαρακίνης: 36/50

Τι έγινε στον τελικό
Βραδιά τελικού για το MasterChef 5 και οι τρεις σεφ κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν με επίσημο ένδυμα τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη και τους ανακοίνωσαν την τελευταία μαγειρική δοκιμασία, για να ολοκληρωθεί η τελική αξιολόγησή τους. Οι δύο φιναλίστ, Μαργαρίτα και Διονύσης, μπήκαν στο πλατό εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων αρκετά αγχωμένοι. Η πέμπτη και τελευταία ημέρα του τελικού αναμενόταν με αγωνία, καθώς τα πιάτα αντιγραφής όρισε ο εκ των κορυφαίων chef της Μεγάλης Βρετανίας, Jason Atherton.

Τα απαιτητικά πιάτα του μαγειρικού αυτού θρύλου, που κλήθηκαν οι δύο φιναλίστ να αντιγράψουν, μαρτυρούσαν τη σημαντικότητα του σημείου, που έφτσαν στον διαγωνισμό. Πλέον τίποτα δεν χωρούσε ως δικαιολογία και η ικανότητα θα ήταν εκείνε που θα θριάμβευε. Αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία, καθαρό πνεύμα και αγάπη για ό,τι κάνουν, είναι τα κύρια υλικά για να κατακτήσουν την κορυφή! Φυσικά επί τρεις ώρες οι δύο φιναλίστ προσπάθησαν, αγχώθηκαν, πιέστηκαν, χάρηκαν, απογοητεύθηκαν αλλά έφτασαν ως το τέλος και αφού έστησαν τα πιάτα τους, περίμεναν την ετυμηγορία του εξαιρετικού σεφ, ο οποίος πολύ ευγενικά τους εμψύχωνε καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Τελικά, η Μαργαρίτα ήταν εκείνη που κέρδισε τον τίτλο του MasterChef 5 και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Πόσα ξέρουμε μέχρι σήμερα για την πρώτη Ελληνίδα Master Chef
Η 27χρονη μαγείρισσα είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει από την αρχή του κριτές του MasterChef, με τα πιάτα και τις γνώσεις της στη μαγειρική. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη που γεννήθηκε στη Λέσβο, έχει σπουδάσει μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Στο σχολείο ήταν πολύ σκανταλιάρα και η μητέρα της τη μάλωνε συνεχώς επειδή δεν διάβαζε. Οι φίλοι και οι συνάδελφοί της προτιμούν να τη φωνάζουν με το… παρατσούκλι της, το οποίο είναι «γλωσσοκοπάνα».

Η μαγειρική αποτελεί για εκείνη τρόπο ζωής. Αν και είναι μικρή σε ηλικία, η Μαργαρίτα έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, κυνηγώντας το όνειρό της. Ο λόγος που αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη έχει όνομα και επίθετο… Ο Χρήστος Καλομοίρης είναι ο σύντροφός της και ο άνθρωπος που θέλει να παντρευτεί. Οι δυο τους μετρούν δύο χρόνια κοινής πορείας. Και στις τελευταίες δοκιμασίες του τελικού, ο Χρήστος ήταν εκεί να την εμψυχώνει.

Δείτε επίσης:
Τελικός MasterChef – Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Το twitter την είχε ήδη στέψει νικήτρια

Τι αλλάζει άμεσα στην εστίαση;

Ανοίγει τον Ιούνιο το νέο εστιατόριο Μykonos Social του Jason Atherton!