Παύει να ισχύει από σήμερα το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή των Eμπειρογνωμώνων προς τους πολίτες, να φορούν μάσκα σε περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός.

Παράλληλα το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί στην συζήτηση και το ενδεχόμενο κατάργησης της υποχρέωσης επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ξεκαθάρισε πάντως πως κάτι τέτοιο αποτελεί μεταξύ άλλων και μία πολιτική απόφαση.

Τι ισχύει για την εστίαση
Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα προς το παρόν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ στην εστίαση συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους κλειστούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση

Κορωνοϊός: Πότε θα αρθούν τα μέτρα στην εστίαση

Εστίαση: Επιδοτήσεις για θερμαντικά σώματα