Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχωράει στην υλοποίηση της ιδέας του Olympian Breakfast, μιας πρωτοβουλίας που παροτρύνει ξενοδοχεία, καταλύματα και εστιατόρια της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας να εντάξουν στα μενού και τα εδέσματά τους παραδοσιακά προϊόντα και τοπικές συνταγές.

Στο μπουφέ των εστιατορίων, ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μπαίνουν πλέον και επισήμως τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, που εντάσσονται πλέον με ετικέτα εντοπιότητας ως «OLYMPIAN BREAKFAST» στο «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό».

Τι φιλοδοξεί η παραπάνω ενέργεια; Να προβάλλει τις παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα της Π∆Ε, να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και των τουριστικών επιχειρήσεων, να ενημερώσει τους τοπικούς παραγωγού & επιχειρήσεις για τις νέες τεχνικές μάρκετινγκ, να ενδυναμώσει τις τουριστικές ροές, να προβάλλει & προωθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις και παραγωγούς που θα το εφαρμόσουν. Το «Olympian Breakfast» ξεκίνησε πέρυσι και ήδη περιλαμβάνει 48 παραγωγούς και επιχειρήσεις εστίασης, παραγωγούς, καφετέριες κ.λπ. οι οποίες σταθερά αυξάνονται. Όσοι επαγγελματίες μπουν σε αυτό, θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο προσφερόμενο μενού τους τουλάχιστον 5 επώνυμα τοπικά προϊόντα εξασφαλίζοντας από την Περιφέρεια ταυτόχρονα το σχετικό ειδικό σήμα. 48 παραδοσιακά προϊόντα και λαχταριστές συνταγές θα είναι διαθέσιμες στις επιχειρήσεις για ένα μοναδικό πρωινό με χαρακτήρα, μακριά από τις τετριμμένες φρυγανιές και τις έτοιμες μαρμελάδες.

«Σκοπός μας – τόνισε- είναι να αναδείξουμε την Δυτική Ελλάδα ως έναν προορισμό εμπειρίας, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ήλιο και θάλασσα, να επισκεφθεί μνημεία και αξιοθέατα και να απολαύσει συνταγές της Ολυμπιακής Γης, πλούσιες διατροφικά, ως προς τις πρώτες ύλες και ως προς των τρόπο εκτέλεσης. Με βάση αυτό το «πακέτο» εμπειρίας προσεγγίζουμε υπάρχουσες ή νέες για την περιοχή μας αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, χορηγείται μέσα από το εν εξελίξει πρόγραμμα το «Σήμα του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού ΠΔΕ» πιστοποίηση που θα συνοδεύει τις ετικέτες των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας, στο χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, αποσπώντας κονδύλια τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για Τουριστική Προβολή, κάτι που για πρώτη φορά καταφέρνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και συνεχίζουμε, διεκδικούμε επιπλέον πέντε εκατομμύρια για την τριετία 2024-2026, καθιστώντας την Ηλεία στο επίκεντρο, δίνοντας δυνατότητα προβολής στον τόπο μας που είχαμε στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια.» είχε τονίσει πρόσφατα σε ημερίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χορηγεί το σήμα «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στην αιτούσα επιχείρηση δωρεάν, Η ανανέωση του σήματος γίνεται με αίτηση της επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα έχει ισχύ για τρία χρόνια.