Κάθε χρόνο δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσει το Sani Gourmet και να ανακαλύψουμε το γαστρονομικό του ημερολόγιο. Έτσι και φέτος 8 κορυφαίοι σεφ από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ένα μενού πολλών αστέρων στο Sani Resort, στο πλαίσιο του 13ου Sani Gourmet. H Emirates έχει αναλάβει να τους μεταφέρει με ασφάλεια και πολυτέλεια από την Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τη Μελβούρνη και την Ιαπωνία, στην Ελλάδα. Το σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της γαστρονομίας και των ταξιδιών, πλέον ενώνεται με την Emirates, τη μεγαλύτερη αεροπορική παγκοσμίως, από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Μέρος της μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας της Emirates είναι η εν πτήσει γαστρονομία. Τι πρόκειται να απολαύσουν οι πιο αξιόλογοι σεφ του κόσμου κατά τη διάρκεια της πτήσης τους; Τα μενού είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις γευστικές προτιμήσεις όλων των επιβατών, με δυνατότητα επιλογής και ακολουθώντας τις τελευταίες διατροφικές τάσεις.

Frederick Berselius

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ Frederik Berselius πετά από τη Νέα Υόρκη με την Emirates, για να μαγειρέψει γεύματα εμπνευσμένα από τη Βορειοανατολική Αμερική και τις σκανδιναβικές ρίζες του. Ο σεφ με τα 2 αστέρια Michelin σκοπεύει να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία προετοιμασίας των γευμάτων από ανοιχτή κουζίνα.

Greg Malouf

Από τη Μελβούρνη, η Emirates φέρνει έναν από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ για τη κουζίνα της Μέσης Ανατολής, τον σεφ Greg Malouf. Ο Malouf έχει μία ιδιαίτερη προσέγγιση, συνδυάζοντας την κουζίνας της Μέσης Ανατολής με μοντέρνες επιρροές και τεχνικές. Μαζί με τον σεφ Geoffrey Malouf που ταξιδεύει από το Ντουμπάι, το κόμβο της Emirates, γεφυρώνουν ανατολίτικες και δυτικές γεύσεις σε μία μοναδική γαστρονομική τοποθέτηση. Μία ομάδα πολλών αστέρων, ολοκληρώνεται από τη σεφ Bethany Dawn, η οποία εξειδικεύεται στη μεσογειακή, τη νοτιοαφρικανική και την ανατολίτικη κουζίνα. Η συγκεκριμένη σεφ έχει επίσης διακριθεί ως «πρωταθλήτρια» σε συνταγές και φαγητά της Μέσης Ανατολής.

Takagi Kazuo

Επίσης, από την Ιαπωνία, έρχεται ο σεφ Takagi Kazuo, η κορυφή της Ιαπωνικής κουζίνας και της μοναδικής παράδοσης του Κιότο, με 2 αστέρια Michelin, για να ξεδιπλώσει δεξιοτεχνικά μια μαγειρική παράδοση 700 ετών και να δείξει πως το παραδοσιακό φαγητό εξιστορεί γεγονότα.

Η Emirates πιστεύει πως η γαστρονομία εν πτήσει είναι κομμάτι μίας ολοκληρωμένης μοναδικής εμπειρίας ταξιδιού, και διαλέγει να προσεγγίσει τους Έλληνες με αυτόν τον τρόπο καθώς διακρίνονται για την ιδιαίτερη μεσογειακή τους κουζίνα. Καθώς η Emirates συνεχίζει να επεκτείνεται και να συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και στον τουρισμό, πλέον δείχνει και έμπρακτα την υποστήριξή της μέσω της παρουσίας της στο διεθνές φεστιβάλ γεύσης Sani Gourmet.

Λίγα λόγια για την Emirates
Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 23 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περίπου 2.4 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα 4.000 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία του κόσμου, με ένα δίκτυο 158 προορισμών σε 86 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, το οποίο εξυπηρετείται από έναν εντυπωσιακό στόλο 271 αεροσκαφών που σήμερα αποτελείται αποκλειστικά από Boeing 777s και Airbus A380s.