Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών και δασκάλων, στην ανακύκλωση με έμφαση στη Διαλογή στη Πηγή. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το παρουσιάζει ο πρώην διεθνής αθλητής βόλεϊ Βασίλης Κουρνέτας.

Στα 20 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, έχουν τοποθετηθεί μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης στις σχολικές αίθουσες και μπλε και κίτρινοι κάδοι στους προαύλιους χώρους των σχολείων. Επίσης τους έχει μοιραστεί διαδραστικό υλικό, ενώ υλοποιούνται και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Οι πηγές του AQUA Carpatica βρίσκονται στα παρθένα δάση των Καρπαθίων. Τα Καρπάθια όρη, καλύπτονται από απάτητα δάση έλατων κυρίως και βελανιδιών, με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων (αρκούδες, λύκοι, λύγξ, κλπ.) Τα δάση είναι τόσο εκτεταμένα σε επιφάνεια που αντιστοιχούν πρακτικά σε 2 φορές την έκταση της Μακεδονίας μας. Έχουν κρατήσει τις ανθρώπινες δραστηριότητες μακριά προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους από τα φαινόμενα μόλυνσης. Το AQUA Carpatica συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την προστασία και διαφύλαξη των Καρπαθίων και ταυτόχρονα των πηγών του.

Επίσης, είναι στις στρατηγικές προτεραιότητες του AQUA Carpatica η περιβαλλοντική ευαισθησία έχοντας αναπτύξει προγράμματα εξοικονόμησης, ενέργειας και νερού αλλά και ανακύκλωσης.

Διαβάστε ακόμη

Μπορεί ένα νερό με φυσικές φυσαλίδες να κάνει τη διαφορά στην υγεία μας;

Τι γεύση έχει το νερό;