Με μια σημαντική, διεθνή διάκριση κλείνει την χρονιά το Κτήμα Παυλίδη, που είδε το κρασί THEMA λευκό να φιγουράρει στη λίστα «Τhe Enthusiast 100 of 2016» του αμερικανικού περιοδικού Wine Enthusiast.

Συγκεκριμένα, το γνωστό αμερικανικό περιοδικό παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο τις οινικές επιλογές του σε τρεις λίστες – προτάσεις, που προκύπτουν μέσα από τις γευσιγνωσίες που πραγματοποιεί η ομάδα του περιοδικού κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Για το 2016 λοιπόν, η ομάδα του Wine Enthusiast δοκίμασε ούτε λίγο ούτε πολύ περί τους 22.000 οίνους από όλο τον κόσμο και προτείνει τους «Top 100 Best Buy» ή αλλιώς 100 οίνους που αποτελούν τις καλύτερες επιλογές σε προσιτό κόστος, τους «Top 100 Cellar Selections» με 100 κορυφαίους οίνους για τους συλλέκτες και τέλος, τους «Τhe Enthusiast 100» με τους 100 οίνους που ξεχώρισαν οι ίδιοι και καλούν τους οινόφιλους αναγνώστες τους να τους αγοράσουν και να τους δοκιμάσουν τώρα αλλά και τα επόμενα έτη.

thumb

Το ΤΗΕΜΑ λευκό 2015 λοιπόν, βρίσκεται στην 90η θέση της τρίτης λίστας, που είναι και αυτή που συγκεντρώνει τα καλύτερα των καλύτερων, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους. Όσο για την περιγραφή του κρασιού, αναφέρουν: «Αυτός ο συνδυασμός ποικιλιών ξεκινά με ζωηρότητα, προσφέρει αρώματα κρέμας βανίλιας, λεμονιού, μπανάνας και αλεσμένων βοτάνων. Στο στόμα ισορροπεί ανάμεσα σε ζωηρή οξύτητα και σαγηνευτικές νότες από κίτρο και πεπόνι. Το κρασί κάνει ένα πικάντικο γύρισμα που του προσδίδει επιπλέον ζωντάνια.»