Οι θαμώνες δύο διάσημων εστιατορίων του Λονδίνου, του «The Cinnamon Club» και του «Chiltern Firehouse» μπορούν πλέον να απολαύσουν το παλαιωμένο Μοσχάτο Σάμου Samos Nectar 1980 του ΕΟΣ Σάμου αφού πρόσφατα προστέθηκε στην οινική τους λίστα.

Το Samos Nectar αποτελεί ίσως το πιο ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου κι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Ένα λιαστό κρασί που παλαιώνει για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια, αποκτώντας εκλεκτά αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλας. Στη γεύση ξεχωρίζουν τα ακούσματα καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, σε μια ποιοτική αλληλοσυμπλήρωση.

Jancis Robinson on Nectar 1980

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine, Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που είχαν παρευρεθεί στην 60η επετειακή εκδήλωσή τους. Ανάμεσα σε 41, κορυφαίας ποιότητας κρασιά από όλο τον κόσμο, που είχαν ειδικά επιλεγεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το Samos Nectar βγήκε πρώτο με βαθμολογία 19/20, φέρνοντας το σαμιώτικο κρασί αλλά και την Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος των «ειδικών του κρασιού».

The-Cinnamon-Club---Κύριος-χώρος

Το «The Cinnamon Club» θεωρείται εδώ και χρόνια «must» στο Λονδίνο λόγω της μακρόχρονης ιστορίας του και των εκπληκτικών παραδοσιακών Ινδικών συνταγών, με πινελιές δημιουργικής κουζίνας, που προσφέρει στους πελάτες του. Το εστιατόριο είναι γνωστό τόσο για τον μεγαλοπρεπή του χώρο όσο και για τις πρωτοποριακές συνταγές του Head Chef Rakesh Ravidran Nair και του Executive Chef Vivek Singh.

Chiltern-Firehouse

Το «Chiltern Firehouse» είναι ονομαστό ως στέκι διάσημων προσωπικοτήτων του κινηματογράφου αλλά και της πολιτικής. Σύμφωνα με το επίσημο site του εστιατορίου, οι συνταγές του Chef Nuno Mendes (Michelin star) έχουν δοκιμαστεί από πολιτικούς όπως ο Bill Clinton και ο Tony Blair, αλλά και από ηθοποιούς όπως ο Orlando Bloom και η Lindsay Lohan. H κουζίνα του έχει αμερικάνικες επιρροές, με αναγεννημένες συνταγές και με έμφαση στην εποχικότητα και την υγιεινή διατροφή.

Το άρθρο της εβδομάδας