Σε μια ήσυχη γειτονιά στο Γιοχάνεσμπουργκ ήταν το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα, του πρώην Προέδρου της Νότιας Αφρικής, το οποίο εδώ και λίγο καιρό έχει μεταμορφωθεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με εστιατόριο, το Sanctuary Mandela. H λευκή πρόσοψη είναι το μόνο που έχει απομείνει από το αυθεντικό κτίριο.
Ο Μαντέλα μετακόμισε στο συγκεκριμένο σπίτι το 1990, λίγο αφότου βγήκε από τη φυλακή και έζησε εκεί για 8 χρόνια, προτού μετακομίσει σε ένα άλλο σπίτι στη γύρω περιοχή με την τρίτη του σύζυγο, Graca Machel.

Όταν μετακόμισε στη γειτονιά δεν πέρασε απαρατήρητος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, χτυπούσε τις πόρτες των γειτόνων του και τους καλούσε για κοκτέιλ και μεζεδάκια.
Σεφ του εστιατορίου είναι η πρώην προσωπική σεφ του Νέλσον Μαντέλα, Xoliswa Ndoyiya. Ο Μαντέλα, ο άνθρωπος-σύμβολο του Απαρτχάιντ, έτρωγε υγιεινά και απλά γεύματα. Τα πιάτα του εστιατορίου είναι όλα εμπνευσμένα από τα γευστικά γούστα του πρώην προέδρου. Δεν αγαπούσε τα γλυκά, ούτε το πολύ λάδι στα φαγητά, ενώ λάτρευε τα φρούτα. Μάλιστα, όπως μαρτυρά η προσωπική του σεφ, έτρωγε το κοτόπουλο με τα χέρια του.

Το αγαπημένο του πιάτο ήταν η βραστή μοσχαρίσια ουρά, η οποία σερβίρεται τώρα στο εστιατόριο συνοδευόμενη με ραβιόλι.
Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο 2021 και στόχος του είναι να εκμεταλλευτεί τη… θετική ενέργεια που έχει το κτίριο χάρη στην προσωπικότητα του Μαντέλα, πρεσβεύοντας έναν αέρα απλότητας και φιλοξενίας. Μάλιστα, στόχος του γενικού διευθυντή του ξενοδοχείου είναι το μέρος να αποπνέει τις αρχές του Μαντέλα: ταπεινοφροσύνη και κομψότητα.

Φωτογραφίες: AFP / VISUALHELLAS.GR

Δείτε επίσης:
Σταθμός τρένου στις ΗΠΑ γίνεται εστιατόριο μιας άλλης εποχής

Σε εστιατόριο στη Χιλή φτιάχνουν τάπας με την ηλιακή ενέργεια!

Δείπνο μέσα σε «φανάρια» σε εστιατόριο στην Ιαπωνία