Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο γεγονός πως τα social media έχουν ισχυρή επίδραση ακόμη και στην κουζίνα. Άλλωστε και εμείς εδώ στο olivemagazine.gr συχνά αναφερόμαστε στις viral συνταγές των social media. Ήρθε λοιπόν η στιγμή, που όλη αυτή η τάση δημιουργεί τον δικό του πραγματικό χώρο.

Συγκεκριμένα, ο «βασιλιάς» των πιο δημοφιλών μαγειρικών συνταγών, TikTok, ανακοίνωσε το νέο TikTok Kitchen. Πρόκειται για ghost kitchen, δηλαδή, για κουζίνα στην οποία παρασκευάζονται γεύματα αποκλειστικά για παράδοση στο σπίτι. Όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα, από τον Μάρτιο του 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υπάρχουν 300 TikTok Kitchen. Ωστόσο, στόχος είναι να υπάρξουν πάνω από 1.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι προτάσεις στο μενού θα  διαμορφώνονται ανάλογα με τα πιάτα που γίνονται viral στην πλατφόρμα και θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οπότε, όλες αυτές οι δημοφιλείς συνταγές που έχουμε δει αποκτούν πλέον επίσημα τη δική τους «στέγη». Μάλιστα, για το κάθε πιάτο θα δίνονται και τα εύσημα στον δημιουργό του.  Άρα,  η δημοφιλής baked feta pasta θα φτάνει σπίτι κατόπιν παραγγελίας.

Τέλος, όπως αναφέρει το TikTok: «Έσοδα από τις πωλήσεις του TikTok Kitchen θα διατίθενται τόσο για την υποστήριξη των δημιουργών που ενέπνευσαν το μενού όσο και για την ενθάρρυνση και την παροχή βοήθειας σε άλλους δημιουργούς για να εκφραστούν στην πλατφόρμα».

Δείτε επίσης:
Τα viral μπισκότα του TikTok με τα 14 εκατ. views

Το ντιπ κολοκύθας που έχει «τρελάνει» το TikTok

Καφές με λεμόνι: τι λένε οι ειδικοί για το νέο trend αδυνατίσματος του TikTok;