Η επιστροφή στην κανονικότητα από την καραντίνα φέρνει μία νέα τάξη πραγμάτων. Ένα τέτοιο παράδειγμα έρχεται αυτήν την φορά από την Τσεχία και τους κινηματογράφους της.

Συγκεκριμένα, η Τσεχία η οποία πρόκειται να άρει τους περιορισμούς της καραντίνας ανακοίνωσε λεπτομερώς τους κανόνες που θα ισχύουν και για τους κινηματογράφους, που πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου στις 11 Μαΐου. Η Τσεχία, λοιπόν, απαγορεύει την κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κοινώς, τέλος τα ποπ κορν, το πιο διάσημο «κινηματογραφικό σνακ» από τα σινεμά και φυσικά, απαγορεύονται και τα αναψυκτικά.

Ακόμη, στις 11 Μαΐου θα γίνει το άνοιγμα των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων αλλά θα επιτρέπονται σε αυτούς έως 100 άνθρωποι. Σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνονται τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα.

Στις θεατρικές αίθουσες οι θεατές θα πρέπει να αφήνουν άδεια κάθε δεύτερη σειρά, ενώ στους κινηματογράφους τα ζευγάρια θα μπορούν να κάθονται δίπλα ο ένας στον άλλον αλλά θα πρέπει να αφήνουν μια θέση κενή από τους υπόλοιπους. Να αναφέρουμε ακόμη, πως για άλλες υπηρεσίες της χώρας, όπως κομμωτήρια, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και οι πελάτες τους θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων.

Τέλος, να επισημάνουμε πως η Τσεχία με τους 10,7 εκατομμύρια κατοίκους ανοίγει επιφυλακτικά την οικονομία της, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο. Τα σχολεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια ήταν κλειστά και lockdown επιβλήθηκε τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη:
Koρωνοϊός: Τα γκουρμέ φαγητά σε γυάλινα βαζάκια γίνονται δημοφιλή στη Μόσχα

Λαϊκές αγορές: Πώς θα λειτουργούν έως το τέλος Μαΐου και ποιες οι απαγορεύσεις

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του διευθυντή του Οδηγού Michelin στα εστιατόρια