Οι ζαχαροπλάστες και οι σεφ στο Βέλγιο προσπαθούν παρά τη δύσκολη εποχή, που διανύουμε εξαιτίας κορωνοϊού να είναι σε ένα σχετικό εορταστικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, συνεχίζουν να παρασκευάζουν τις πασχαλινές λιχουδιές τους, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού κι ενώ τα εργαστήρια σοκολάτας παραμένουν ανοικτά προσφέροντας τη δυνατότητα παράδοσης των παραγγελιών τους.

Για παράδειγμα, ο σεφ Μάικλ Λούις Άντερσον έφτιαξε ένα σοκολατένιο σκηνικό, βασισμένο στον μύθο του Αισώπου ο Λαγός και η Χελώνα, προκειμένου να υπενθυμίσει στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του. «Δεν θα πρέπει να βρίσκεστε έξω και να τρέχετε, διότι πρέπει να είστε προστατευτικοί αυτές τις δύσκολες ώρες και η χελώνα στην πραγματικότητα μένει στο σπίτι της, δηλαδή στο καβούκι της», είπε ο Λούις Άντερσον.

Από την πλευρά του, μπορεί ο Βέλγος σοκολατοποιός Ζερόμ Γκριμονπόν να αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά του στις Βρυξέλλες, όταν επιβλήθηκαν τα μέτρα καραντίνας τη 18η Μαρτίου, ωστόσο, το ξανάνοιξε έκτοτε και κάνει επίσης και παραδόσεις, στέλνοντας τις σοκολατένιες δημιουργίες του διακοσμημένες με μπαλόνια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jerome Grimonpon (@jerome_grimonpon) on

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: Οι παραδοσιακές άμαξες στην Βιέννη μοιράζουν φαγητό

Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Πανάκριβα κομμάτια μοσχάρι διατίθενται με κουπόνια

Κορωνοϊός – Κρήτη: Προσφέρουν τόνους τσικουδιά για παρασκευή οινοπνεύματος