Η μια πρωτιά διαδέχεται την άλλη για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου με σειρά αυτή την φορά την Ιταλία με 6 χρυσά και 7 ασημένια σε ένα από τους πιο έγκριτους διαγωνισμούς.

Σε κάθε διαγωνισμό οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου φέρνουν την χώρα στην κορυφή. Και αυτή τη φορά κατέκτησαν μια ακόμα πρωτοφανή διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό single estate στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2021 με 14 βραβεία που επιβεβαιώνουν το πολύ υψηλό επίπεδο τους.

Η έκτη έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πάλμι, στην περιοχή Καλάμπρια, από 15 έως 20 Μαΐου 2021. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασιζόμενη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει βαθμολογήσει τον διαγωνισμό EVOIOOC με 9/10 ανεβάζοντας τον σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία του.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2021, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) προερχόμενους από διάφορες χώρες.

Για το 2021 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 700 ελαιόλαδα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κ.ά. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

1η θέση και το νικητήριο καλύτερο ελαιόλαδο Flavored, EVOIOOC 2021

Με 6 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils EVOIOOC 2021.

Ειδικότερα, οι 14 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία για το 2021 είναι:

Enigma Gourmet Evoo – 1η θέση Best Flavored

Enigma Gourmet Evoo – Χρυσό βραβείο 2021

Το ελαιόλαδο Enigma Gourmet Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο ελαιόλαδο όλου του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2021, στην κατηγορία του.

Majestic Blend evoo – Χρυσό Βραβείο 2021

Syllektikon Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο 2021

Oleoastron Gourmet Evoo – Χρυσό Βραβείο 2021

Enstagma Saffron & Rosemary – Χρυσό Βραβείο 2021

Enstagma Saffron & Sage- Χρυσό Βραβείο 2021

Masterpiece Blend evoo – Aσημένιο Βραβείο 2021

Gemstone Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο 2021

Fyllikon Βιολογικό Πρωτέλαιο – Ασημένιο Βραβείο 2021

Agourelaio Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο 2021

Armonia Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο 2021

Armonikon Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο 2021

Enstagma Gourmet evoo – Ασημένιο Βραβείο 2021

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς Eλαιώνες Σακελλαρόπουλου με κορυφαία την ανάδειξη του ελαιολάδου Enigma Gourmet Evoo ως νικητή και Best International Flavored Evoo που έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης 1ης θέσης του ελαιολάδου Oleoastron Gourmet Evoo που κατέκτησε την 1η θέση της Ιαπωνίας στον Japan Olive Oil Prize 2021.

Οι 14 μεγάλες διεθνείς βραβεύσεις στον EVO International Olive Oil Competition 2021 συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 280 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Info:

Για πληροφορίες www.bioarmonia.gr

Δείτε επίσης:

Βραβεύονται στο Παρίσι οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

12 στα 12 βραβεία για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου για το 2020