Για τον πιο απίστευτο λόγο αναγκάστηκε να παραιτηθεί βουλευτής στη Σλοβενία, καθώς κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση κλοπής σάντουιτς!

Το Κοινοβούλιο της χώρας αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος LMS, Ντάρι Κράισιτς, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για εμπλοκή του σε υπόθεση κλοπής σάντουιτς. Η επίσημη διαδικασία ολοκληρώθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας, μετά την απόφαση του να μην αποσύρει τελικά την παραίτησή του, όπως είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Κράισιτς είχε πει ότι η απόφαση του να παραιτηθεί ήταν «πολύ βιαστική», συμπληρώνοντας πως οι δικηγόροι στους οποίους απευθύνθηκε τον διαβεβαίωσαν ότι η πράξη του, την οποία ο ίδιος είχε αποκαλέσει «κοινωνικό πείραμα», δεν συνιστά κλοπή. Αντίθετα, σημείωσε ότι πήρε ένα σάντουιτς από κατάστημα στη Λιουμπλιάνα, οι υπάλληλοι του οποίου δεν του έδιναν σημασία και στη συνέχεια το πλήρωσε. Τόνισε επίσης ότι περίμενε αρκετή ώρα και αποφάσισε να τσεκάρει την ασφάλεια του καταστήματος φεύγοντας με το σάντουιτς. Στη συνέχεια, όμως, επέστρεψε και το πλήρωσε.

Ο 54χρονος βουλευτής του LMS μετάνιωσε για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τη διεύθυνση του καταστήματος για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το θέμα, ωστόσο έγινε γνωστό και βγήκε εκτός συνόρων όταν ο βουλευτής διηγήθηκε το «κοινωνικό πείραμα» που έκανε σε συναδέλφους του, στην κοινοβουλευτική επιτροπή γεωργίας. Αργότερα και μετά το θόρυβο που ξέσπασε, ο βουλευτής παραιτήθηκε, ενώ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LMS, Μπράνε Γκολούμποβιτς, είχε καταδικάσει την πράξη του βουλευτή χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη».

Τι να πούμε; Ελπίζουμε τουλάχιστον να είναι πολύ νόστιμο αυτό το σάντουιτς και να άξιζε να θυσιάσει γι αυτό την βουλευτική του έδρα!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ