Οι επιχειρήσεις εστίασης στη Βρετανία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νέα ισχυρά μέτρα περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας με τη λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Δεκεμβρίου ωστόσο, ακόμα εκκρεμούν διευκρινίσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει σχετικές αποφάσεις για το είδος και τη διαμόρφωση πιθανών νέων μέτρων που θα ισχύουν για την τρέχουσα χρονιά και τις αρχές του 2021 αλλά τα εστιατόρια περίμεναν -από τη στιγμή που δεν υπήρχαν νέες ανακοινώσεις- ότι θα κινηθούν στο πλαίσιο των ήδη στενών μέτρων που ισχύουν αναφορικά με τα ποσοστά πληρότητας και τη δυνατότητα να υποδεχτούν επισκέπτες σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους «ακολουθώντας τον κανόνα των 6».

Το κλίμα εξακολουθεί να είναι αβέβαιο, ειδικά μετά από δημοσιεύσεις σε μέσα ενημέρωσης δηλώσεων του γραμματέα στέγασης και κοινοτήτων, Ρόμπερτ Τζένρικ, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητά «μεγαλύτερη συνέπεια» όταν θα ανακοινώσει νέα, πιο αυστηρά μέτρα τον επόμενο μήνα. Πρόσθεσε επίσης ότι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας ενώ ακόμα, λόγω της 14ήμερης περιόδου επώασης του ιού, δεν θα έχουν εικόνα της αποτελεσματικότητας των μέτρων που ήδη επιβλήθηκαν, πριν το τέλος του μήνα. Αυτός ο χρόνος βέβαια για τα εστιατόρια είναι ελάχιστος και πολύτιμος δεδομένου ότι πρέπει να προετοιμαστούν για τη γιορτινή περίοδο ενώ ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί αν θα ισχύσει το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας που ίσχυε προ απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης

Βρετανία: 47.000 παμπ στο χείλος της καταστροφής

Κορωνοϊός: Η Βρετανία κλείνει τις παμπ και τα εστιατόρια από τις 22:00

Στη Βρετανία οι αρχαιότερες ενδείξεις κατανάλωσης γάλακτος

 

Το άρθρο της εβδομάδας