Ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο το πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα, με αυξημένο προϋπολογισμό (90.118.000 ευρώ, έναντι 73,5 εκατ. ευρώ το 2020-2021). Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν πάνω από 224.3000 μαθητές σε 1.621 σχολικές μονάδες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «φέτος εντάχθηκαν 268 περισσότερες σχολικές μονάδες και θα μοιραστούν 40.000 περισσότερες μερίδες φαγητού σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στηρίζει την ελληνική οικογένεια με την παροχή ζεστού φρεσκομαγειρεμένου μεσημεριανού γεύματος, που ακολουθεί τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής».

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων βελτιώνεται και αναβαθμίζεται με τα εξης:

– νέο διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών,

–  αναβαθμισμένες προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παρασκευής και διανομής των γευμάτων,

–  ανακυκλώσιμα μαχαιροπήρουνα σε ειδική θήκη,

– προσθήκη ειδικών σημάνσεων για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος,

– πληροφορίες για το τα συστατικά του γεύματος και τη διατήρηση του φαγητού.

Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας από τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Για την έναρξη του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Στο υπουργείο Εργασίας, κάνουμε σημαία μας την παιδική προστασία, την οποία υλοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνεχίζουμε, αλλά και ενισχύουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, αυξάνοντας κατά 22,6% τον προϋπολογισμό, κατά 21% τον αριθμό σχολικών γευμάτων και προσθέτοντας επιπλέον 270 σχολεία. Κάνουμε πράξη την κοινωνική πολιτική, προσφέροντας γεύματα σε περισσότερα από 224.300 παιδιά. Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και διασφαλίζουμε το μέλλον της χώρας μας».

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ανά ημέρα

Υγιεινή διατροφή στο σχολείο. Τι συστήνουν οι ειδικοί;

Επιστροφή στο σχολείο: 20 υγιεινές συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά σας