Με τριήμερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων (2-4 Σεπτεμβρίου) ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου γιόρτασε την ίδρυση και την αδιάλειπτη επιτυχή λειτουργία του που μετρούν έναν ολόκληρο αιώνα!

Ο εορτασμός των 100 χρόνων Ζαγορίν, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, πλαισιώθηκε άψογα από καλλιτεχνικές εκθέσεις, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και συναυλίες έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, πλουσιοπάροχα γεύματα και, φυσικά, τον τιμώμενο καρπό σε αφθονία! Μάλιστα, η παρουσία πλήθους προσκεκλημένων από το χώρο των ΜΜΕ και της πολιτικής, έδωσαν άλλη διάσταση στους εορτασμούς. Το «παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως επίσημος καλεσμένος στους εορτασμούς, ο οποίος, στην επίσημη ομιλία του, μεταξύ άλλων εξέφρασε το θαυμασμό του για την 100ετή πορεία του συνεταιρισμού και ευχήθηκε αυτή η πετυχημένη ανάπτυξη να αποτελέσει πρότυπο συνεισφέροντας στην εθνική και τοπική οικονομία.

Ο δε πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αντώνης Λάσκος και ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Διονύσης Βαλασσάς δήλωσαν με τη σειρά τους ότι η χρονιά αναμένεται να είναι καλή, με την προσδοκώμενη ποσότητα συγκομιδής να ανέρχεται στους 16 χιλιάδες τόνους. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, οι 700 περίπου συνεταιριστές του Αγροτικού Συλλόγου ξεκίνησαν και τη συγκομιδή τους!

ZAGORA-092016-097

Τα μήλα Ζαγορίν τα γνωρίζουμε για τη γλυκιά και πλούσια γεύση τους, την εξαίρετη ποιότητά τους, αλλά και τη φήμη τους που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και τα κάνει περιζήτητα και στις διεθνείς αγορές. Εκτός από τις ποικιλίες Starking, Golden, Fuji, Royal Gala και, φυσικά, το ΠΟΠ Φιρίκι Πηλίου, στην αγορά διατίθενται ανάλογα την εποχή και αχλάδια, ακτινίδια, κάστανα και κεράσια. Στα νόστιμα νέα για τον κόσμο της γαστρονομίας -και όχι μόνο!- συγκαταλέγεται και το πρώτο προϊόν μεταποίησης, το πετιμέζι από φιρίκι, που βάζει τον Συνεταιρισμό σε τροχιά παραγωγής προϊόντων από μήλα!

Το «διαμάντι» αυτής της προσπάθειας τώρα το φθινόπωρο θα αρχίσει να βρίσκει μια θέση σε ράφια τροφίμων και επιλεγμένων delicatessens, ενώ γνωστοί σεφ αναμένεται να παρουσιάσουν μαζί του τις δικές τους γαστρονομικές προτάσεις! Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως τα νόστιμα νέα του Συνεταιρισμού δεν σταματούν εδώ, καθώς την επόμενη χρονιά έχουν σκοπό να μας εκπλήξουν θετικά ξανά, αυτήν τη φορά με την παραγωγή χυμού μήλου αλλά και τσιπς μήλου από την υπόξινη ποικιλία Reinette Du Canada, που θα αποτελέσουν το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους, καθώς και για τα άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους ή πάσχουν από διαβήτη.

info
τηλ. 24260 22450, www.zagorin.gr