Για μια ακόμη χρονιά η Wine Plus προσκαλεί τον κόσμο του κρασιού στο βορρά σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο γεύσεις και αρώματα.

Με αφορμή την κοινή τους αγάπη για το κρασί, οινοποιοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, φίλοι του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου, κλείνουν το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού τους στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Χάρτης των Γεύσεων - photo 22

Έτσι, όσοι βρεθούν εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο, θα παρακολουθήσουν όλες τις τελευταίες οινικές τάσεις και περισσότερες από 500 ετικέτες κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2014.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοιχτές συζητήσεις που θα διερευνούν το οινογαστρονομικό-πολιτιστικό-τουριστικό πνεύμα της συμπρωτεύουσας, αλλά και
παρουσιάσεις για τη σαμπάνια, τα cocktails από κρασί και την καλλιέργεια της μαύρης τρούφας στην Ελλάδα.

Χάρτης των Γεύσεων - photo 44

Δεν θα λείπουν φυσικά και οι δοκιμές αποσταγμάτων, ολοκαίνουργιων ετικετών, γλυκών Κυπριακών κρασιών σε συνδυασμό με λαχταριστά επιδόρπια, όπως και οι μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους σεφ και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης. Τις εκδηλώσεις για το κρασί πλαισιώνουν και δεκάλεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή του κρασιού.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 90 οινοποιοί από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, δίπλα σε αποσταγματοποιούς, εισαγωγείς οίνων και παραγωγούς επιλεγμένων γαστρονομικών προϊόντων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Wine Plus υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

XtG2014__2

info
Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου, Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ωράριο λειτουργίας: 13.00 – 21.00. Εισιτήριο: 5€, Εισιτήριο δύο ημερών: 8€. Περισσότερες πληροφορίες: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr