Από τις 10 έως τις 14 Μαΐου, 8 κορυφαίοι σεφ από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ένα μενού πολλών αστέρων στο Sani Resort, στο πλαίσιο του 13ου Sani Gourmet. Παράλληλα, φέτος το Sani Gourmet επεκτείνεται στη σεζόν, καθιερώνοντας ένα γαστρονομικό μηνιαίο ημερολόγιο.

Για πέντε ημέρες λοιπόν, στα εστιατόρια Water, Katsu, Fresco και Byblos, οι 8 σεφ που είναι βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, καταθέτουν τις γνώσεις και το ταλέντο τους, συμμέτοχοι σ’ ένα γαστρονομικό διάλογο που συνδέει διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, με κοινό παρονομαστή τη γεύση. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαίρετα δείπνα, να δοκιμάσουν τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε παράλληλες δραστηριότητες και να μυηθούν σε διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες με σημεία αναφοράς τις κουζίνες τεσσάρων ηπείρων: της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας. Σημειώνεται ότι το επίσημο ημερομηνιακό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το who is who των σεφ του Sani Gourmet 2019
* Εκπρόσωπος της Γερμανίας, ο Thomas Bühner περιλαμβάνεται στους μόλις δέκα συμπατριώτες του που διαθέτουν τρία αστέρια Michelin. Είναι γνωστός για τα κομψά πιάτα του και για τη μεγάλη σημασία που δίνει στα υλικά που χρησιμοποιεί.

* Η σύγχρονη γαλλική μαγειρική παράδοση εκφράζεται εύστοχα από τη διάστερη Stephanie Le Quellec, που με πυρήνα την φιλοσοφία της μαγειρικής της με γεύσεις του Γαλλικού νότου, παρουσιάζει γενναιόδωρα πιάτα, αφήνοντας τα υλικά να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν», όπως λέει.

* Επίσης με δύο αστέρια Michelin, o Simon Rogan θα παρουσιάσει ένα μενού farm to table με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, δημιουργώντας γεύσεις μελετημένες και γεμάτες φρεσκάδα.

* Γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης ινδικής κουζίνας, ο Manjunath Mural, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, θα συστήσει στο κοινό τις πιο λεπτές γεύσεις της χώρας του, μαγειρεύοντας με έμπνευση και σεβασμό στην παράδοση.

* Τα γευστικά μυστικά μιας άλλης μακρινής κουζίνας, της Βραζιλίας, θα ξετυλίξει με τον τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει ο πολυβραβευμένος και κάτοχος ενός αστεριού Michelin σεφ Rafa Costa e Silva.

* Την μαγειρική παράδοση 700 ετών του Κιότο συντηρεί επάξια ο διάστερος Ιάπωνας σεφ ο Tagaki Kazuo, συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια και αρμονία.

* Η New Nordic κουζίνα βρήκε την πιο εντυπωσιακή έκφρασή της στη Νέα Υόρκη, όπου ο σεφ Fredrik Berselius -με δύο αστέρια Michelin- επαναπροσδιορίζει με στυλ μια γαστρονομία που έχει κερδίσει το διεθνές εκλεκτικό κοινό.

* Τέλος, με πολυπολιτισμική καταγωγή και αντίστοιχες μαγειρικές επιρροές, ο κάτοχος δύο αστεριών Michelin Greg Malouf μας συστήνει από τη μακρινή Αυστραλία τη νέα κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Sani Gourmet Side Monthly Events
Τα Sani Gourmet Side Monthly Events, ξεκινούν δυναμικά τον Μάιο, παρουσιάζοντας ένα μενού για παιδιά δια χειρός Annabel Karmel, της Νο1 Αγγλίδας συγγραφέως παιδικών βιβλίων μαγειρικής με υψηλή διατροφική αξία. Τον Ιούνιο πάλι, ο pastry chef Graham Horniglod θα παρουσιάσει τα 25 χρόνια εμπειρίας του, μέσα από ντελικάτα και αρωματικά γλυκά, ενώ τον Ιούλιο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ettore Botrini θα δώσει ένα ακόμα ρεσιτάλ γαστρονομικής αριστείας στο εστιατόριο Fresco του Sani Dunes.

Tον Αύγουστο ο Mauro Collagreco θα μαγειρέψει στο Water Restaurant του Sani Asterias. Ο πολυβραβευμένος σεφ, με ρίζες από την Ιταλία και την Αργεντινή, θα δημιουργήσει το νέο μενού του Water. Το νέο αυτό έρχεται να αναπτύξει περαιτέρω την ισχυρή παράδοση του Sani Resort στις υψηλού κύρους γαστρονομικές συνεργασίες. Εμπνευσμένος από το φυσικό περιβάλλον του Sani και τα κορυφαία προϊόντα της Χαλκιδικής και της Ελλάδας, ο βραβευμένος σεφ θα δώσει πνοή σε εξαιρετικά πιάτα με φρέσκα, ποιοτικά υλικά, ισορροπία γεύσεων και άψογη παρουσίαση για την απόλαυση των φιλοξενούμενων και των επισκεπτών του Sani Resort.

Ο οδηγός Michelin εκθειάζει την σπιρτάδα της μαγειρικής της ενώ οι κριτικοί γεύσης αποκαλούν το μενού της «επιτομή της Thai κουζίνας». Έτσι, τον Σεπτέμβριο, η σεφ Apiradee Thirakomen ή Thiou, θα παρουσιάσει στο Asian τις γεύσεις της χώρας της μέσα από πιάτα που ενώνουν γευστικά την Ευρώπη με την Ταϊλάνδη και δημιουργούν ισχυρό αντίκτυπο. Τον Οκτώβριο τέλος, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος θα δώσει στην Ντομάτα, ένα γαστριμαργικό ρεσιτάλ ελληνικής κουζίνας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι είναι ο πλέον δημιουργικός Έλληνας σεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες σεφ στα side events είναι επίσημοι consultant chefs του Sani Resort στην έμπνευση και ανάπτυξη των μενού, στην εξαγωγή σεμιναρίων, trainings και γενική επιμέλεια.

info
10-14 Μαΐου, Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τηλ. 23740 99500, http://www.sanigourmet.gr/gr