Ελληνικά τρόφιμα και ποτά στήνονται στους πάγκους και περιμένουν να τα γνωρίσουμε στη 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που γίνεται από αυτή την Παρασκευή στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

Οι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων, αλλά και όσοι αγαπούν να γνωρίζουν και να γεύονται ελληνικά προϊόντα, βρίσκουν εδώ μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, όπως άλλωστε αποδείχθηκε από την επιτυχία της προηγούμενης, πρώτης έκθεσης.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να δοκιμάσουμε ό,τι καλύτερο παράγουν οι Έλληνες παραγωγοί -μικροί και μεγάλοι- όπως αλλαντικά, κρεατικά, γαλακτοκομικά, άλευρα, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, ιχθυοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα, γλυκά, σφολιατοειδή, σοκολάτες, καραμέλες, τοπικά εδέσματα, προϊόντα Π.Ο.Π., βιολογικά προϊόντα, μέλι, αλλά και αλκοολούχα και μη ποτά, αποστάγματα και ροφήματα. Δίπλα τους και εξοπλισμοί καταστημάτων και μηχανήματα απαραίτητα στην παραγωγή τροφίμων.

Με την έκθεση να συγκεντρώνει εμπορικούς εκπροσώπους και αντιπροσωπείες από μεγάλες αγορές της Ευρώπης και του κόσμου είναι εμφανές ότι πρόκειται για τον απόλυτο χειμωνιάτικο προορισμό για τους επαγγελματίες των τροφίμων.

Πέρα από τα προϊόντα υπάρχουν και διαδραστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο chef Λευτέρης Λαζάρου και οι λέσχες αρχιμαγείρων Κρήτης, Κέρκυρας και Δωδεκανήσων λένε “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” και φτιάχνουν τοπικές σπεσιαλιτέ. Στην εκδήλωση “Πίνουμε Ελλάδα” δοκιμάζουμε ελληνικά ποτά και αποστάγματα, στην “ε-ΒΕΕR-ία Ελλάδας»” παίρνουμε μια γεύση από τις πιο διάσημες ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενώ στους “Δρόμους της Ελιάς” γνωρίζουμε το ελληνικό ελαιόλαδο, την πορεία και την πολιτιστική του αξία σε όλη τη Μεσόγειο.

Σημειώστε ότι η 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικές αίθουσες: μία για τους επαγγελματίες (F&B Commercial Hall) και μία για τους υπόλοιπους επισκέπτες (Greek Market Hall).

info
30 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. www.expotrof.gr. Διάρκεια: 10:00 – 20:30 από Παρασκευή έως Κυριακή & 10:00-19:30 την Δευτέρα. Είσοδος για επαγγελματίες με επίδειξη ηλεκτρονικής πρόσκλησης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, την οποία κατεβάζετε από το site της έκθεσης. Γενική είσοδος για ιδιώτες: 5 ευρώ – δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών.