Το συμπόσιο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό πραγματοποιείται φέτος στις 25 και 26 Ιουλίου στα Χανιά με θέμα «Πάνω από μια Εστία: Γυναίκες στην κουζίνα».

Untitled

Το φετινό συμπόσιο αναμένεται να συγκεντρώσει στην Κρήτη αξιόλογους ερευνητές από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και καλλιτέχνες, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τη μαγειρική ως όψη της γυναικείας εξουσίας.

1005191_539535576099664_1510044711_n

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας του συμποσίου όσοι συμμετάσχουν θα παρακολουθήσουν μια δράση πειραματικής αρχαιολογίας, ενώ παραδοσιακά, οι εργασίες κάθε ημέρας θα κλείνουν με ένα δείπνο για τους ομιλητές, τους καλλιτέχνες και τους εγγεγραμμένους ακροατές.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι πίσω από όλες τις ετοιμασίες των δείπνων βρίσκονται ενθουσιώδεις εθελοντές, που μαζί με τις γυναίκες του χωριού Καράνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Ρίζα» συνεργάζονται για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο επιτυχώς.

3rd--symposio

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την ανεξάρτητη ερευνήτρια της ιστορίας της διατροφής & γαστρονομίας Μαριάνα Καβρουλάκη & την Greek Culinary History & Cooking Adventures υπό την αιγίδα της Ιστορικής, Λαογραφικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης.

info
3° Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας: 25& 26 Ιουλίου 2015, παλιό σχολείο του χωριού Καράνου Χανίων. Eίσοδος ελεύθερη.
www.hellenicgastronomy.wordpress.com