Στις 9 και 10 Ιουλίου η γεύση της Λευκάδας γιορτάζει σε ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται στο νησί για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το Φεστιβάλ, που φέτος είναι αφιερωμένο στις πίτες της Λευκάδας, αποσκοπεί στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νησιού μέσα από τη Λευκαδίτικη γαστρονομία. Το εορταστικό διήμερο πραγματοποιείται στην ιστορική πλατεία Μαρκά ενώ φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετέχω κι εγώ -Taste Lefkada» αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η δράση περιλαμβάνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο λιμάνι του Νυδριού και της Βασιλικής, στις οποίες θα υπάρξει κέρασμα των επισκεπτών κι όχι έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και κέρασμα των επισκεπτών στα εστιατόρια της πόλης που θα φέρουν το διακριτικό σήμα «Taste Lefkada».

festival-lefkaditikis-gastronomias-afisa-2016

Επισημαίνεται ότι το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο και την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, την Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων, την ΠΕΔΙΝ, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ του Δήμου Λευκάδας, την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας και την Equal Society.

Φωτογραφία άρθρου: Mylefkada.gr