Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ, αφιερωμένο στην υγιεινή διατροφή ξεκινά στις 29 Μαρτίου στο Ζάππειο και θα διαρκέσει 5 ημέρες, καθώς ολοκληρώνεται στις 2 Απριλίου. Ο λόγος για το SuperFood Festival 2023, το μοναδικό φεστιβάλ Υπερτροφών και Γαστρονομίας, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Αtlas Expo.

Πάνω από 70 εκθέτες, από διάφορα σημεία της Ελλάδας (Χανιά, Ηράκλειο, Σφακιά, Πήλιο, Χαλκιδική, Αρκαδία, Ιωάννινα, Ευβοία) θα βρεθούν στον κήπο του Ζαππείου, παρουσιάζοντας υγιεινά προϊόντα και superfoods. Τι θα βρουν εκεί οι επισκέπτες; Γύρη, πρόπολη, αλείμματα μελιού με ξηρούς καρπούς, ταχίνι σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς, μπάρες, παστέλια αλλά και ροφήματα και είδη ευεξίας… Εν ολίγοις, ό,τι προϊόντα φανταστείτε ότι μπορούν να μας μυήσουν στα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής και ευεξίας.

Το εν λόγω φεστιβάλ είναι ιδανικό για τους λάτρεις των βιολογικών προϊόντων, για όσους αγαπούν τη σωστή διατροφή ή ακολουθούν τις νέες διατροφικές τάσεις.

Μαγειρικά δρώμενα
Πέρα από τα περίπτερα των παραγωγών, θα υπάρχουν στο φεστιβάλ παράλληλες δράσεις και μαγειρικά δρώμενα, υπό την επιμέλεια του chef Σαράντου Παπαδοπούλου και των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Πιο συγκεκριμένα:
Σάββατο 01/04, 18:00
Οι Chefs Τζένη Παλαιολόγου και Μιμή Μάλτα με τη βοήθεια των σπουδαστών του ΙΕΚ Αλφα θα μας ξεναγήσουν σε γευστικούς προορισμούς με συνταγές των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Κυριακή 02/04, 11:00- 13:00
Η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων θα παρουσιάσει μία γλυκιά και μία αλμυρή συνταγή με βάση τις υπερτροφές.

Το SuperFoods Festival διεξάγεται για δεύτερη χρονιά κι τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

info
Κήπος Ζαππείου, 29 Μαρτίου- 2 Απριλίου, 10:00 έως τις 21:00.
Είσοδος ελεύθερη