Αφιερωμένο στα αλλαντικά και το σαλάμι Λευκάδος είναι το φετινό φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται στις 14 και 15 Ιουλίου και το οποίο σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ετήσιες πολιτιστικές και τουριστικές εκδηλώσεις της Λευκάδας, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Γι αυτό και το πρόγραμμα του 5ου φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς και επιδείξεις μαγειρικής από τους γνωστούς σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και Βησσαρίων Παρθένης, καθώς και από Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και το ΙΕΚ Βόνιτσας.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται βραδιές γευσιγνωσίας – κεράσματα από το τμήμα μαγειρικής των ΙΕΚ Λευκάδας και ΙΕΚ Βόνιτσας, το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Λευκάδας με την υποστήριξη της ΜΚΟ Equal Society και του Οίκου Πρόνοιας της Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης, τις γεύσεις του Κόσμου από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης & το Πρόγραμμα Erasmus. Μάλιστα, οι διοργανωτές για έχουν προσκαλέσει και 20 νέους σεφ από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τυνησία και την Τουρκία.

Από τη διοργάνωση δεν λείπει και η μουσική, καθώς αυτό το διήμερο πραγματοποιούνται και 2 συναυλίες -1 το Σάββατο και 2 την Κυριακή-, που υπόσχονται να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη διάθεση όσων βρεθούν στο φεστιβάλ.

info
14-15 Ιουλίου, 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, Πλατεία Μαρκάς Λευκάδα.