Η γνωστή οινική εκδήλωση, πιστή στο ραντεβού της με το οινόφιλο κοινό, ετοιμάζεται για ένα ακόμη διήμερο με εκλεκτά κρασιά που μας (προσ)καλούν να βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου.

Αναρωτιέστε γιατί;

1. Πρόκειται για τον 14ο Χάρτη των Γεύσεων. Με προσοχή και συνέπεια, ενθουσιασμό και σκληρή δουλειά, η Wine Plus σχεδιάζει και πραγματοποιεί την ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού στη Θεσσαλονίκη εδώ και 14 χρόνια! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεσμεύεται να προσφέρει ποιότητα και καινοτομία.

Χάρτης-των-Γεύσεων---photo-2

2. Συμμετέχουν περισσότεροι από 115 οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων! Στον Χάρτη των Γεύσεων 2016, έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε περισσότερους από 115 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, δίπλα σε αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνων. Δείτε τη λίστα με τους συμμετέχοντες ΕΔΩ.

3. Θα γνωρίσετε περί τα 600 κρασιά. Περισσότερες από 600 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2016, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές.

4. Θα το επισκεφθούν περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες. Οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.

5. Μεγάλο ατού και οι παράλληλες εκδηλώσεις! Συζητήσεις για τις «Σπουδές του κρασιού στην Ελλάδα» και τον πολιτισμό της κατανάλωσης του κρασιού, όπως εκφράζεται από το «Wine in Moderation», γευστικές δοκιμές ολοκαίνουργιων ετικετών, αφρωδών, γλυκών, πειραματικών, φυσικών, orange wines, Σεμινάρια για την απόλαυση του καφέ, καθώς και απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις, διοργανώνονται στο πλαίσιο του Χάρτη των Γεύσεων.

Χάρτης-των-Γεύσεων---photo-3

Δείτε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων ΕΔΩ. Σημειώνεται ότι με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.

6. Wine School. Διψάτε για μάθηση; Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy προτείνει 2 δωρεάν, μισάωρα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».

7. Δύο ημέρες απόλαυσης! Για δύο ημέρες, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο κόσμος του κρασιού της Ελλάδας μετακομίζει στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

info
3-4 Δεκεμβρίου, Χάρτης των Γεύσεων 2016, Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Ωράριο λειτουργίας: 12:00 – 20:00. Εισιτήριο: 7€, εισιτήριο 2 ημερών: 12€