Τον διάσημο και αναγνωρισμένο ως προϊόν Π.Ο.Π. καρπό της, το περίφημο φιστίκι Αιγίνης τιμάει και τον φετινό Σεπτέμβριο η Αίγινα, διοργανώνοντας το 6ο “Aegina Fistiki Fest”, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Με σύνθημα τη φράση “Γη, Φως, Γεύση, Πολιτισμός”, ξεκινάει στις 18 Σεπτεμβρίου το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, επιφυλάσσοντας στους επισκέπτες, που θα βρεθούν αυτό το τετραήμερο στο νησί του Αργοσαρωνικού, πολλές και διασκεδαστικές εκπλήξεις. Εκδηλώσεις πολιτισμού, γαστρονομίας και παιδικής ψυχαγωγίας, ομιλίες, ξεναγήσεις και ημερίδες, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα.

Η “καρδιά” του Φεστιβάλ, βέβαια, χτυπάει στην μεγάλη εμπορική έκθεση, που στήνεται κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, καλώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουμε και να γευτούν όχι μόνο το εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης φιστίκι Αιγίνης, αλλά και όλες τις λιχουδιές που φτιάχνονται με αυτό. Ενώ, στους πάγκους των περιπτέρων βρίσκουμε και άλλα προϊόντα που παράγονται στο νησί, από αγροτικά προϊόντα και εδέσματα, μέχρι κεραμικά και κοσμήματα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του φιστικιού στην Αίγινα, έχουν ξεκινήσει ήδη από τα τέλη Αυγούστου. Ομιλίες, εκθέσεις, συναυλίες, ξεναγήσεις στο νησί, θεατρικά παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά, ήταν μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονταν στο προφεστιβαλικό πρόγραμμα. Άλλωστε, μία πραγματική γιορτή, για τον ιδιαίτερο αυτό καρπό, που έχει συμβάλει στην διεθνή αναγνώριση και την ανάπτυξη της Αίγινας, δεν θα μπορούσε να διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Aegina Fistiki Fest 2014 εδώ

Το άρθρο της εβδομάδας