Το δημοφιλές στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα συνέδριο «Madrid Fusion» επιστρέφει για 16η χρονιά και φέτος πραγματοποιείται από 22 έως 24 Ιανουαρίου με κεντρικό τίτλο «Η τέταρτη γενιά: Αυτοί που τους ανήκει το μέλλον της γαστρονομίας».

Το πρόγραμμα του τριημέρου είναι εμπλουτισμένο με γευσιγνωσίες, σεμινάρια και μαγειρικές επιδείξεις όπου οι εξελίξεις και τάσεις που επικρατούν στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα θα είναι πρωταγωνιστές. Το φετινό συνέδριο θα λάβει χώρο στο «Palacio Municipal de Congresos, Campo de las Naciones» στη Μαδρίτη ενώ ένα εντυπωσιακό line up από δυνατά ονόματα γνωστά στην τοπική αλλά και παγκόσμια μαγειρική κοινότητα θα δώσει το «παρών» σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρόγραμμα με τις ομιλίες στο οποίο το εναρκτήριο λάκτισμα θα δώσει η Leonor Espinosa, σεφ που διακρίθηκε ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Λατινικής Αμερικής, αναλύοντας το concept του πρόσφατου μενού του εστιατορίου της (Leo) στην Μπογκοτά. Ακόμα, η Elena Arzak, σεφ και ιδιοκτήτρια του εμβληματικού «Arzak» στο Σαν Σεμπαστιάν θα κάνει μια ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα «η πρόκληση της φαντασίας», ο Joan Roca, ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του πολυβραβευμένου «El Celler de Can Roca» στη Χιρόνα θα εστιάσει στη σημαντικότητα της εντοπιότητας ενώ ένας ακόμη σημαντικός Ισπανός νεωτεριστής, ο Andoni Luis Aduriz, θα μιλήσει για τις «αντίθετες αρμονίες» στη γαστρονομία. Δυνατή αναμένεται να είναι και η παρουσία μιας τριάδας που φέτος συζητήθηκε πολύ, αποτελούμενη από τους Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casañas, ιδιοκτήτες του «Disfrutar» στη Βαρκελώνη.

info
madridfusion.net