Για 5η φορά διοργανώνεται φέτος η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα», την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στην Αίγλη Ζαππείου.

Στο Ελληνικό Απόσταγμα συμμετέχουν μόνο ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης. Οι επισκέπτες συνεπώς, έχουν και φέτος την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση στο χώρο.

Επίσης, επειδή το ούζο και το τσίπουρο είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 εξασφάλισε την παρουσία μερικών σημαντικών εστιατορίων-μεζεδοπωλείων της Αθήνας, κάποια με αξιόλογες λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες δημιουργίες τους προς δοκιμή.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Το Ελληνικό Απόσταγμα 2019 φιλοξενεί και τις παράλληλες εκδηλώσεις, που θα βρουν ενδιαφέρουσες οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά και οι απλοί λάτρεις των αποσταγμάτων:

* «Το ούζο στο προσκήνιο – Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση & πολιτισμός» (16:00 – 17:00). Δίπτυχη εκδήλωση με τα εξής θέματα: α) ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός και β) Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο, με ομιλητές τους Γιώργο Πίττα (greekgastronomyguide.gr) και Χάρη Βεκρή (tsou.gr – «τα πάντα για το ούζο»), αντίστοιχα, με προβολές σπάνιου και αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού.

* Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου (1940-2018). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), διακεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του. Θα ακολουθήσει μίνι συναυλία με τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου καταγόταν ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος (Σηλυβρία), με τους Βιβή Βουτσελά (φωνή), χοράρχη του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Γιάννη Καραμάνη (κιθάρα) και Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι). Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο οποίος θα συνομιλήσει για τα τραγούδια με το δημοσιογράφο οίνου και καθηγητή μουσικής Αργύρη Καλλιανιώτη.

info
10 Φεβρουαρίου, Ελληνικό Απόσταγμα, Αίγλη Ζαππείου, Διάρκεια εκδήλωσης: 13:00 – 20:00.
Η είσοδος κοστίζει 10€ (5€ φοιτητικό) και δωρεάν για επαγγελματίες HORECA και φοιτητές οινολογίας.
Στο εισιτήριο περιλαμβάνεται κατάλογος συμμετεχόντων με τα στοιχεία και τα προϊόντα τους, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδος στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων.