Ο Χάρτης των Γεύσεων ανανεώνει το ραντεβού του με το οινόφιλο κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο και μας δίνει και φέτος την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ό,τι καινούργιο έχουν να παρουσιάσουν οι ελληνικοί αμπελώνες.

Περισσότεροι από 90 οινοποιοί αλλά και αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνου και παραγωγοί επιλεγμένων γαστρονομικών προϊόντων σε περιμένουν λοιπόν, το Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να δοκιμάσεις τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Χάρτης-των-Γεύσεων---photo-1

Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερες από 500 ετικέτες παρακαλώ, μ’ ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών που ξεκινά από τα φρέσκα της εσοδείας 2015, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες (αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση) και φτάνει ως τις κορυφαίες ελληνικές και συναρπαστικές διεθνείς επιλογές.

Το πρόγραμμα, βέβαια, περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως γευστικές δοκιμές αφρωδών, ολοκαίνουργιων ετικετών, καθώς και απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους σεφ και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης. Το καλύτερο; Με την είσοδο στην έκθεση μπορείς να παρακολουθήσεις τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.

Σημείωσε ότι στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και 6 δωρεάν, δεκάλεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο “Τα 5 βήματα της γευστικής δοκιμής”, τα οποία έχει οργανώσει η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy.

Χάρτης-των-Γεύσεων---photo-3

Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη
Η αγαπημένη έκθεση του βορρά αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να οικοδομήσουμε γύρω της την αίσθηση οινογαστρονομικής/τουριστικής κοινότητας στην πόλη. Έτσι, η Wine Plus συνεργάζεται με κορυφαία εστιατόρια, ξενοδοχεία, bistrot, bar της Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει σειρά εκδηλώσεων για το κρασί και τις αρμονίες του. Όλες, ποιοτικές προτάσεις τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2015, πραγματοποιείται από τη Wine Plus υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Χάρτης-των-Γεύσεων-2015

info
Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00. Εισιτήριο: 6 ευρώ – εισιτήριο 2 ημερών 10 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τους εκθέτες και αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: www.wineplus.gr