Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων για την πανδημία, η αγαπημένη εκδήλωση των φίλων της μπίρας επιστρέφει δυναμικά, επιτρέποντας και πάλι στα ζυθοποιεία να ανοίξουν για το κοινό.

Συγκεκριμένα, μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2018 και το 2019. Μετά από 2 χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί στην ελληνική επικράτεια κατά την πανδημία, η αγαπημένη εκδήλωση των ζυθόφιλων, και όχι μόνο, επιστρέφει δυναμικά, επιτρέποντας και πάλι στα ζυθοποιεία να ανοίξουν για το κοινό. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ζυθοποιεία, αλλά και νέα, μικρότερα ζυθοποιεία, σε όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες.

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους προσφέροντας ξεναγήσεις, εμπειρίες γευσιγνωσίας, καθώς και μια σειρά από γευστικές δοκιμές πολλών και διαφορετικών ειδών μπίρας στον χώρο τους, υποδεχόμενα το κοινό για να μοιραστούν μαζί την κοινή αγάπη τους για την μπίρα. Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στην δράση για το 2022 είναι τα εξής:
Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE,
Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ,
Ζυθοποιιία Χίου ΙΚΕ,
Κορινθιακή Ζυθοποιία ΑΕ,
Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ,
Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ,
Μικροζυθοποιία Καβάλας,
Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο,
Μικροζυθοποιία Local streets beer,
Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE,
Μικροζυθοποιία Septem OE,
Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος ΑΕ,
Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ και
Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

Για τις εκδηλώσεις:
Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων που συμμετέχουν, καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπίρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπίρα, παρουσίαση της ιστορίας της μπίρας, γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους, γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπίρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.

Σχετικά με τη συμμετοχή:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα ζυθοποιεία-μέλη που συμμετέχουν αλλά και για το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr. Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.