Την πιο γευστική έκπληξη συνάντησαν όσοι πέρασαν από την παραλία του Βόλου μεταξύ 10-14 Οκτωβρίου, αφού εκεί πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Ψωμιού.

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη σε συνεργασία με την Clivanexport, το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, διοργάνωσαν για 2η συνεχή χρονιά τη Γιορτή Ψωμιού, που πλημμύρισε την παραλία με το λαχταριστό άρωμα των φρεσκοψημένων αρτοπαρασκευασμάτων.

Καθημερινά λοιπόν, δεκάδες αρτοποιοί παρασκεύαζαν φρέσκο ψωμί και λαχταριστές αρτολιχουδιές στο περίπτερο της Μύλοι Λούλη με θέμα «Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται! Στηρίζουμε τον φούρνο της γειτονιάς μας», κερνώντας φρέσκες δημιουργίες του επισκέπτες. Μάλιστα, υπολογίζεται πάνω από 26.000 άτομα επισκέφθηκαν το περίπτερο, μεταξύ των οποίων 1.200 μαθητές σχολείων, πρόσκοποι αλλά και τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου καθώς και το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έδειξαν οι επισκέπτες και για το νερόμυλο που λειτουργούσε εντός του περιπτέρου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία αρτοποίησης, από το άλεσμα του σιταριού μέχρι το ζεστό, μυρωδάτο ψωμάκι των αρτοποιών του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας. Παράλληλα, οι μαθητές φορούσαν ποδιά και σκούφο μαγειρικής και μαζί με τους ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου «Μικροί ήρωες», ζύμωναν, έπλαθαν και παράλληλα μάθαιναν, για το ψωμί και τη διατροφική του αξία.

«Το ψωμί αποτελεί τη βάση της διατροφής μας, από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Το ψωμί αυτό λοιπόν, το φρέσκο που παράγεται στον φούρνο της γειτονιάς, είχε την τιμητική του σε όλη τη διάρκεια της Γιορτής Ψωμιού. Ήδη από τις πρώτες ώρες που άνοιξε ο «παραλιακός φούρνος» δημιουργήθηκαν ουρές Βολιωτών για να προμηθευτούν το ψωμί της ημέρας αλλά και να απολαύσουν τα πιο νόστιμα αρτοσκευάσματα.», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησία, κ. Κώστας Τσουράπας.