Εν συνεχεία του τριημέρου της έκθεσης «Οινόραμα», της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών κρασιών στον κόσμο, η «εβδομάδα κρασιού της Αθήνας» ξεκινά τη Δευτέρα 12 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Στο πρότυπο της «London Wine Week», της «Madrid Wine Week» και πολλών άλλων, η φετινή «Athens Wine Week» γεμίζει ποικιλοτρόπως την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας με επώνυμο, σχεδόν αποκλειστικά ελληνικό κρασί. Προσφορές και αριστοτεχνικά σχεδιασμένα οινικά δείπνα (wine dinners) διοργανώνονται αποκλειστικά για τη διοργάνωση και βέβαια όλους τους οινόφιλους της Αττικής, αλλά και όσους επισκεφθούν την πρωτεύουσα με αφορμή το «Οινόραμα» (10-12/3).

krasi

Η κυρίως δράση της φετινής «Athens Wine Week» λέγεται «1+1 κρασί Δώρο» και αποτελεί μια μοναδική προσφορά, κατά την οποία παραγγέλνοντας μία φιάλη ενός συγκεκριμένου κρασιού σε περισσότερα από 20 εστιατόρια της Αθήνας και των περιχώρων της, ο πελάτης παίρνει μία ακόμη φιάλη από το κρασί αυτό δώρο για το σπίτι του. Εάν θέλει να καταναλώσει εντός εστιατορίου περισσότερες από μία φιάλες του εν λόγω κρασιού θα πάρει για το σπίτι τις αντίστοιχες φιάλες δώρο (ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα), έτσι ώστε και οι μεγαλύτερες παρέες να μην μείνουν δυσαρεστημένες.

Εκτός της «1+1 κρασί Δώρο» αρκετά είναι τα εστιατόρια της Αθήνας που σχεδίασαν θεματικά δείπνα με εξαιρετικό λόγο ποιότητας και αριθμού πιάτων προς τιμή, που συμπεριλαμβάνουν το κρασί και αξίζουν την προσοχή των οινόφιλων, ως δελεαστικά και βέβαια μοναδικά.

Η εβδομάδα κρασιού «Athens Wine Week» οργανώνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

info
www.athenswineweek.gr