Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις ενέργειες των τριών προηγούμενων ετών, η γαστρονομική εβδομάδα «Dine Athens» επαναλαμβάνεται για μια ακόμα χρονιά προσκαλώντας το αθηναϊκό κοινό να γευτεί ειδικά διαμορφωμένα μενού σε προνομιακές τιμές.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η τόνωση των εστιατορίων σε μια off-peak περίοδο ενώ παράλληλα ενισχύονται με ειδικές πρωτοβουλίες και τα ιδρύματα απόρων μέσω του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και του προγράμματος «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Η Alpha Bank διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Dine Athens από την 28η Ιανουαρίου έως την 10η Φεβρουαρίου 2019, με επιπλέον προσφορές για τους κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank. Ακόμα, επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν και lunch menus, στις προκαθορισμένες τιμές των €15 και €30, με επιπλέον έκπτωση 10% για τους κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στο πλαίσιο της ενέργειας, στο εστιατόριο «Σπονδή» θα μαγειρέψει ως καλεσμένος για δύο βραδιές, ένας βραβευμένος σεφ. Φέτος στην κουζίνα του διάστερου εστιατορίου θα βρεθεί ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Αυστριακός Jacob Jan Boerma, σεφ του εστιατορίου «De Leest» στο Vaassen της Ολλανδίας. Ο σεφ με βαθμολογία 19.5/20 στο γαλλικό γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau, θα δημιουργήσει για το ελληνικό κοινό ένα μενού έξι πιάτων υψηλής γαστρονομίας ενώ οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν μαζί τους το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο. Επίσης, στο πλαίσιο του «Celebrity Chef Dining Experiences» τρεις σεφ θα μαγειρέψουν τρία μενού-έκπληξη. Πρόκειται για τους Λευτέρη Λαζάρου, Άρη Βεζενέ και Θοδωρή Παπανικολάου που θα ετοιμάσουν ειδικά μενού, τα οποία θα προσφέρουν στην τιμή των €80 στα εστιατόρια Varoulko Seaside (7/2), Vezene (31/1) και Parla (10/2).

Την τιμητική του θα έχει και το κρασί με τα «Wine Tasting Journeys» με ειδικά wine masterclasses που θα πραγματοποιηθούν στο Scala Vinoteca και τη Yoleni’s. Τέλος, άξια ειδικής αναφοράς είναι τα masteclasses με την Ντίνα Νικολάου, τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και τον Στέλιο Παρλιάρο στη Yoleni’s που αναλαμβάνουν να μάς μυήσουν στα μυστικά της διακόσμησης ενός αφράτου κέικ, ή τούρτας, τον τρόπο προετοιμασίας ενός ολόκληρου μενού αλλά και παρασκευής γλυκών.

info
dineathens.gr/