Αν σας αρέσουν τα ροζέ κρασιά, τότε τα νέα είναι ευχάριστα για σας! Έχουν ξεκινήσει επιτέλους να γίνονται μόδα και στην Ελλάδα! Και ήρθε η ώρα να τα απολαύσετε στο έπακρο στη μεγάλη γιορτή του Drink Pink στο Ζάππειο. Αν πάλι δεν είστε πολύ του ροζέ, η εκδήλωση αυτή θα σας βοηθήσει να το ανακαλύψετε, δοκιμάζοντας μια μεγάλη ποικιλία κρασιών!

Όπως και να τα πείτε, «ροζέ», «pink» ή «ερυθρωπά», είναι φρέσκα και ξεδιψαστικά, φρουτώδη και γοητευτικά, παιχνιδιάρικα και ευκολόπιοτα. Είναι τα κατεξοχήν κρασιά του καλοκαιριού και δεν είναι τυχαίο ότι στη Γαλλία έχουν ξεπεράσει σε κατανάλωση τα λευκά κρασιά. Σε μια μεγάλη εκδήλωση γευσιγνωσίας με τον τίτλο «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» πάνω από 150 ροζέ κρασιά θα δείξουν στην εν λόγω εκδήλωση τη δύναμή τους, την Pink Power!

Στόχος να επιλέξουμε τα ροζέ κρασιά του φετινού καλοκαιριού!
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους το κρασί, χωρίς την παρουσία του οινοπαραγωγού και στόχος της εκδήλωσης είναι να δοκιμάσουμε όσα ροζέ κρασιά θέλουμε και να καταλήξουμε σε εκείνα που θα επιλέξουμε για το καλοκαίρι μας. Για να δοθούν κατευθύνσεις στον κόσμο, στον χώρο υπάρχουν κατάλογοι με πληροφορίες, που αφορούν το στυλ του κρασιού, τον τρόπο παραγωγής του, το πώς αυτό συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα κ.ά. Πάράλληλα, έμπειροι οινοχόοι είναι παρόντες για να προσφέρουν επιπλέον εξηγήσεις και για να μεριμνήσουν για τη σωστή παρουσία των κρασιών.

Ανάμεσα στα ροζέ κρασιά εσοδείας 2021 υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία οίνων εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά, ενώ δεν λείπουν και συμμετοχές από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και celebrity-ετικέτες παγκοσμίου εμπορικής επιτυχίας. Επιβεβαιώνεται επίσης η στροφή της ελληνικής παραγωγής προς ακόμα πιο προσεγμένα ροζέ υψηλής ποιότητας, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας. Είναι εξάλλου το στυλ που κάνει θραύση σε όλα τα ελληνικά νησιά.

Τα ροζέ κρασιά είναι φρέσκα και ελαφριά σαν τα λευκά, αλλά με γευστικά στοιχεία και από τα κόκκινα και θεωρούνται ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα στις απαιτήσεις πολλών εδεσμάτων. Ταιριάζουν εξάλλου εξαιρετικά με πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Για το λόγο αυτό, τα κρασιά του Drink Pink 2022 θα είναι κατανεμημένα σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το γευστικό χαρακτήρα τους, ο οποίος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ομάδες φαγητών.

info
Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, στο  Ζάππειο Μέγαρο.
Εισιτήριο 12 ευρώ (φοιτητικό 8 ευρώ), περιλαμβάνεται κατάλογος με τα κρασιά της εκδήλωσης και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Δωρεάν είσοδο δικαιούνται μόνο οι δημοσιογράφοι και οι αγοραστές οίνου (από κάβες, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, μπαρ και άλλα σημεία λιανικής), με την προϋπόθεση απόδειξης της επαγγελματικής τους ιδιότητας και οι οινοποιοί (και τα στελέχη τους) των οποίων τα κρασιά συμμετέχουν στην εκδήλωση. Δεν ισχύει δωρεάν είσοδος για φοιτητές, εκπροσώπους φορέων, προμηθευτές αμπελοοινικού κλάδου, οινολόγους και άλλους εργαζόμενους σε οινοποιητικές ή άλλες επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ροζέ με άρωμα γυναίκας

O Μπραντ Πιτ διαφημίζει το νέο ροζέ κρασί του

Ανακαλύψαμε ροζέ κρασί με βαποριζατέρ!