Το φεστιβάλ γαστρονομίας της Λευκάδας επιστρέφει και το φετινό καλοκαίρι, για 6η χρονιά, προκειμένου να αναδείξει και να προωθήσει τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού.

Το φετινό φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από την Αντιπεριφέρεια Λευκάδας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λευκάδας, το Επιμελητήριο Λευκάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων «Μονοπάτια Αλληλεγγύης», είναι αφιερωμένη στο λευκαδίτικο μέλι.

Για ένα σαββατοκύριακο λοιπόν, στις 20 και 21 Ιουλίου, κάτοικοι και επισκέπτες της Λευκάδας θα μπορούν να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και τους ντόπιους παραγωγούς και να παρακολουθήσουν επιδείξεις μαγειρικής από τον σεφ Βησσαρίων Παρθένη, πάντα με πρωταγωνιστή το μέλι. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται επίσης μαγειρικές από τη Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων και την Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος.

Στο φεστιβάλ έχουν προσκληθεί και φέτος σεφ από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τυνησία και την Τουρκία.

info
20-21 Ιουλίου, Πλατεία Μαρκάς, Λευκάδα.
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20:00.