Για ακόμη μια χρονιά, η μεγάλη γιορτή του καφέ, το Athens Coffee Festival, έρχεται στην Τεχνόπολη, λίγες ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (1η Οκτωβρίου). Πιο συγκεκριμένα, για ένα ολόκληρο 3ημερο, από τις 24 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου χιλιάδες επαγγελματίες από τον χώρο της καφεστίασης θα βρίσκονται στην Τεχνόπολη για να μοιραστούν με τους συναδέλφους τους αλλά και τους απανταχού coffee lovers κορυφαία brands,  σπάνια blends, μηχανές καφέ και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με το αγαπημένο αυτό ρόφημα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Athens Coffee Festival θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και φέτος μια μεγάλη ποικιλία από τα εξής:
– Εspresso blends, μονοποικιλιακούς καφέδες, καφέδες σε κάψουλες ή pods, ελληνικούς καφέδες, ποικιλίες πράσινου καφέ.
– Όλες τις συσκευές και τα εργαλεία που έχουν να κάνουν με την άλεση και το σερβίρισμα του καφέ
– Αναλώσιμα
– Αναψυκτικά, τσάι, χυμούς, σοκολάτα.

Συναυλίες και μουσικά δρώμενα
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα βρίσκεται η δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός και dj του Hit 88.9, Κατερίνα Ψιμοπούλου, που θα ντύνει μουσικά την εκδήλωση. Παράλληλα, φέτος έχουν προγραμματιστεί 2 συναυλίες, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι παρευρισκόμενοι, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ρόφημά τους.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο έχει προγραμματισει συναυλία το δημοφιλές συγκρότημα 48 Ώρες ενώ την Κυριακή θα τραγουδήσουν live οι Wedding Singers. Και τις δυο μέρες η διάρκεια των προγραμματισμένων αυτών εκδηλώσεων θα είναι από τις 19.30 μέχρι τις 21.00.

Μasterclasses- Αναμετρήσεις- Διαγωνισμοί
Στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης θα πραγματοποιηθούν διάφορα masterclasses από ειδικούς, όπως βραβευμένοι baristas, σημαντικά στελέχη της αγοράς του καφέ, ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι κορυφαίων coffee brands . Στο πλαίσιο αυτό, θα τεθούν συζητήσεις για τις νέες τάσεις στον χώρο του καφέ στην ελληνική και διεθνή σκηνή, οι προβληματισμοί στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ για το παρόν και το μέλλον του. Κάποια masterclasseς θα είναι πιο στοχευμένα σε επαγγελματίες και ειδικούς ενώ κάποια άλλα θα είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν κάποιοι διαγωνισμοί. Διακεκριμένοι και έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece αλλά και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης

Τέλος, φέτος θα διεξαχθεί το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival. αλαντούχοι baristas θα δώσουν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στο www.athenscoffeefestival.gr.

info
Athens Coffee Festival, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ωραρια: Σαββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου: 10.00- 21.00 / Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου: 11.00-21.00
Είσοδος : Δωρεάν για τους επαγγελματίες του κλάδου
€5 για το κοινό / €3 Early bird: https://www.athenscoffeefestival.gr/online-eisitirio/