Η λαμπερή, εορταστική, οινική εκδήλωση της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» πραγματοποιείται ξανά, μετά από αποχή 2 ετών, με τον ίδιο υψηλού επιπέδου χαρακτήρα των κρασιών που συμμετέχουν και διατηρώντας πάντα τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου από τις 18:00 έως τις 22:00 στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» αποτελούν μία εορταστική έμπνευση των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος», να προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσει εξαίρετα κρασιά από τα
κελάρια τους, παλιές σοδειές, οίνους σε μεγάλα μεγέθη φιαλών, πειραματικές, ακυκλοφόρητες ή ιδιαίτερα περιορισμένης κυκλοφορίας ετικέτες, ακόμη και κάποιες που δεν διατίθενται στην αγορά.
Στόχος είναι το κοινό, καταναλωτές και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου, να γνωρίσει, να γευθεί, να απολαύσει και κυρίως να κατανοήσει τον οινικό πλούτο μερικών από τα πλέον κορυφαία οινοποιεία της χώρας, όπως εξελίσσεται η αμπελουργία και η οινοποιία στο σήμερα.
Ένας αφρώδης ερυθρός οίνος από Βλάχικο, ένα ροζέ από Syrah και Aglianico, ένα Ασύρτικο όψιμου τρύγου, Ξινόμαυρα από διαφορετικά αμπελοτεμάχια, μία πειραματική Μαυροδάφνη, αποτελούν μόνο την αρχή της γνωριμίας με αυτόν τον πλούτο. Και επιπλέον, μικρές κάθετες γευσιγνωσίες, ετικέτες που διατίθενται μόνο στα οινοποιεία, one off αποκαλύψεις, ενδιαφέροντα αποστάγματα και πολλά, πάρα πολλά ακόμη, στα τραπέζια και στις φιάλες της εκδήλωσης.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» όπως κάθε χρονιά από το 2016, που πραγματοποιούνται, έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδά του, προσφέρονται κάθε χρόνο σε ίδρυμα φροντίδας παιδιών. Φέτος, το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια των επισκεπτών, θα δοθεί εξ’ ολοκλήρου στο «Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου» στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες για την ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» και τις δράσεις της στο www.winemakersofnorthgreece.gr.

info
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, Ώρες: 18:00-22:00
Ξενοδοχείο Electra Palace, Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη,
Κόστος εισιτηρίου: 15€

 

Το άρθρο της εβδομάδας