Στις 31 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Masterclass που διοργάνωσε το Bitterbooze.com στο Root Artspace, στο Θησείο, με την ευγενική χορηγία του Metaxa και με φιλοξενούμενο-ομιλητή τον Gegam Kazarian.

O Gegam Kazarian παρουσίασε στους συμμετέχοντες τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας του Foodpairing, η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους αναζητούν συναρπαστικούς -άρα και αρμονικούς- συνδυασμούς στο «πάντρεμα» των υλικών που χρησιμοποιούν.

_MG_5436

Το Foodpairing είναι μεν χρηστικό εργαλείο, αλλά στην ουσία στηρίζεται στην επισταμένη επιστημονική ανάλυση των αρωματικών ταυτοτήτων και κατ’ επέκταση στους νόμους που διέπουν τις αρωματικές συγγένειες μεταξύ των υλικών. Αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για μπαρτέντερ, σεφ, σεφ-ζαχαροπλάστες, σομελιέ, αλλά και για όλους τους ενασχολούμενους με τον οποιονδήποτε τρόπο με τον κοινό τομέα της γαστρονομίας. Τους επιτρέπει να ανακαλύπτουν νέους συνδυασμούς, χωρίς να υποχρεούνται να γνωρίζουν τις αρωματικές ενώσεις που σχηματίζουν την αρωματική ταυτότητα του κάθε υλικού χωριστά.

_MG_5145

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το άρωμα, είτε ως όσφρηση είτε ως γεύση, καθορίζει, σε ποσοστό 80%, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φαγητό ή το ποτό ή και τον τρόπο που αυτά συνδέονται μεταξύ τους αρμονικά, μπορούμε και να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα του πολύτιμου αυτού εργαλείου που ανακάλυψαν όσοι παρευρέθηκαν στο Masterclass.

_MG_4929

Το σεμινάριο έκλεισε με τα Mediterranean Flavours, τα εντυπωσιακά «μεσογειακά παντρέματα», που έκανε ο Gegam Kazarian χρησιμοποιώντας το Metaxa για να παρουσιάσει τα κοκτέιλ που εμπνεύστηκε από τα κορυφαία ελληνικά προϊόντα όπως η μαστίχα ή η χωριάτικη σαλάτα βασιζόμενος, βέβαια, στις γνώσεις που προσφέρει η πλατφόρμα του Foodpairing.

Το άρθρο της εβδομάδας